Home Activiteiten Ibiza Fietsen Ibiza

Fietsen Ibiza

Hoe kun je het beste het eiland verkennen en de mooiste plekken ontdekken? Per fiets natuurlijk! Verschillende prachtige plekken kun je het beste bereiken met een mountainbike als vervoersmiddel. Ibiza heeft een ruige natuur, perfect fietsweer en flinke klimmen. Het eiland heeft over het algemeen een hoge moeilijkheidsgraad om te fietsen, maar er zijn ook routes die minder uitdaging vergen. Kortom: voor iedereen wat!

Typen fietsen te huur Ibiza

Tourfiets

Ga je met de tourfiets Ibiza verkennen? Er zijn tientallen verschillende routes langs de kust, kleine dorpjes of bergen. Het is niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld het eiland Mallorca, wegens het feit dat je al snel gedwongen wordt om de kleine wegen op te zoeken. Maar zo beleef je wel een groot avontuur met de mooiste uitzichten. Vooral in het midden en het noorden van Ibiza zijn er grote hoogteverschillen tot wel 300 meter! Een ontzettend mooi uitzicht kun je hier zeker verwachten. Neem bijvoorbeeld de fietsroute van Sant Antoni de Portmany. Je begint langs de kust en fietst langs verschillende bezienswaardigheden met een prachtige natuur en kleine dorpjes. Deze route is ongeveer 32 km waarbij je een groot deel van de natuur van Ibiza hebt gezien.

Voor de echte fiets fanaten zijn er ook langere routes van ca. 80 km, zo kom je al snel op hoogtes van 500 meter. Het bestaat vaak niet uit één lange klim, maar veel wegen die stijgen en dalen. Ga voor meer informatie langs bij het plaatselijke informatiepunt om jouw ideale fietsroute te bepalen!

fietsen
mtb

Mountainbike

Het is raadzaam om een mountainbike te huren op Ibiza om de mooie plekken van dit eiland te bezichtigen. De mountainbikes zijn uitgerust met degelijke veringen om de hobbels in de wegen op te vangen. De wegen zijn niet over heel Ibiza goed verhard. Soms zul je dus ook van de huidige route moeten afwijken om de bijzondere plekken te zien. Twijfel vooral niet om langs informatiepunten te gaan welke route je het beste kunt fietsen. Zorg ervoor dat je van te voren de fiets goed hebt controleert op eventuele schade. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan! Geniet vooral van de prachtige natuur. Het is erg prettig om met een goede mountainbike op pad te gaan. Zo kun je het beste en het meeste van Ibiza zien. Zo zijn er vele fiets routes die over het hele eiland gaan. Kies een fiets route waarvan jij denkt dat deze geschikt is! Je fiets over de verharde delen, maar wil je op de mooiste plekjes komen, dan zul je even je fiets aan de kant moeten zetten of gebruik maken van een mountainbike. De paden zijn vaak al ingereden. Hierdoor is het voor jou makkelijker om deze routes te volgen en te fietsen. Zorg ervoor dat je vóór het fietsen jezelf goed verdiept hebt in de routes. Maak dus van te voren een planning met daarin welke je route, je op welk moment of dag deel gaat fietsen om jouw vakantie zo goed mogelijk in te delen!

De mooiste routes

Ibiza kent ontzettend veel verschillende fiets routes. Zo zijn er 20 die er erg bijzonder zijn. Er zijn routes die je meenemen naar de kleinste dorpjes, terwijl de andere fiets route je juist meeneemt in de prachtige natuur. Zo zijn er ook routes waarbij je langs de kust fietst. Zo begin je bijvoorbeeld bij San Antonio Bay, waarbij je langs de westkust fietst en eindigt bij een van de strandjes van Comte. Deze route is ca. 12 kilometer lang, waarbij je kleine strandjes tegenkomt en de mooie plek Port des Torrent.

Daarnaast is de fietsroute ‘Rondje Ibiza’ ook erg de moeite waard. Deze route is wel voor de meer ervaren fietser aangezien er toch wel een groot hoogte verschil in de route zit. Maar wil je echt sportief zijn op je vakantie moet je ‘rondje Ibiza’ zeker hebben gefietst. Deze route is zo’n 136 kilometer lang met ruim 1800 meter hoogteverschil.

Fiets huren Ibiza

Hierboven las je al wat voor soort fietsen je kunt huren op Ibiza en welke mooie fietsroutes het eiland allemaal kent. Maar wij hebben ook een aantal fietsverhuurders voor je geselecteerd, met de stevigste fietsen van het eiland! Bekijk de pagina fiets huren ibiza snel voor de beste aanbieders!