Home Activiteiten Ibiza Golf Ibiza

Golf Ibiza

Zin om lekker een balletje af te slaan of 18 holes te lopen? Ook golfen is mogelijk op Ibiza! Door de heuvelachtige, open landschappen in combinatie met de heerlijke zon is golfen een heerlijk, ontspannen tijdsbesteding. Op Ibiza zijn twee golfbanen, beiden gelegen in de gemeente Santa Eulalia. Op deze pagina vind je meer informatie over deze twee schitterende golfbanen.

Ibiza Club de Golf

Locals en toeristen zijn welkom in Santa Eularia om te genieten van een heerlijke dag op de golfbaan. Er zijn hier golfbuddy’s beschikbaar en tijdens de pauze kunnen er lekkere drankjes en hapjes genuttigd worden in de bar of bij het restaurant. Het golfresort beschikt over 18-holes en een oefenruimte. Ook al is de Ibiza Club de Golf een privé-club, worden niet-leden hartelijk ontvangen. Wanneer je dus niet aangesloten bent bij de golfclub wordt er wel gevraagd om een ééndaags lidmaatschap te betalen.

18-holes baan

Deze baan is een uitdaging voor alle soorten golfliefhebbers. Het is een 3 uur durende tour met smalle stralen en talrijke natuurlijke obstakels. De eerste activiteit start om 08.00 uur en de laatste is om 17.00 uur. Groepen zijn van 4 personen met een interval van 10 minuten.

Tarieven

Volwassenen, vanaf 21 jaar oud: €98
Junioren, 15 tot 21 jaar oud: €48
Kinderen, tot 15 jaar (samen met volwassene met Handicap-kaart): €28

9-holes baan

Zowel beginners als ervaren golfliefhebbers kunnen hier terecht voor een gezellige golfdag. Er zijn verschillende bunkers en bomen die de eerste 4 holes goed gepositioneerd zijn, gevolgd door 5 variërende meren.

Tarieven

Volwassenen, vanaf 21 jaar oud: €40 vanaf 17.00 uur/ €65 tot 17.00 uur
Junioren, 15 tot 21 jaar oud: €48
Kinderen, tot 15 jaar (samen met volwassene met Handicap-kaart): €28

Locatie

Ctra. Jesús a Cala Llonga
07849 Santa Eulàlia, Islas Baleares
+34 971 196118

Voor meer informatie over deze golfbaan bekijk dan de website van ‘Ibiza Club de Golf’

Het eiland heeft een hippie cultuur en staat bekend om de eeuwig durende feesten en de meest wonderbaarlijk mooie baaitjes. Echter, wordt er één ding vergeten. De fantastische golfbanen! Zeer groen gras en een uitstekend zonnetje! Wat wil je nog meer?

Zo vormen de twee meest bekenden golfbanen (Golf de Ibiza I en Roca Llisa, ook wel Ibiza II genoemd) samen een complex met 27 holes, 18 holes van Golf de Ibiza en 9 van Roca Llisa. Het is een  par 72 baan met een afslagplaats.

Sinds 1991 wordt deze baan bespeeld door competitieve spelers. Zo leggen de mannen een afstand af van ruim 6 km en de dames 5 km. De kleinere baan van Roca Llisa is iets meer ontspannen en meer geschikt voor iedereen die het leuk lijkt om een keer te golven. Zo kun je op het terrein zelf lessen krijgen, in groepsverband of juist privé. Er wordt alles aan gedaan om het jou naar je zin te maken! Uiteraard is het allemaal op verschillende niveaus beschikbaar.

Leer golfen in Ibiza

Waarom golfen op Ibiza?

Als je wil gaan golfen is het prettig als je het weer mee hebt. Gelukkig is dat op Ibiza bijna altijd het geval! Het klimaat is namelijk perfect voor een golfvakantie. De banen zijn ook het gehele jaar geopend. Water is dan ook niet in overvloede op het eiland Ibiza, daarom worden de banen bewaterd met gerecycled water uit de hoofdstad, namelijk Ibiza-Stad. Zo weet je ook zeker dat het gras er altijd perfect groen en strak bij ligt! Vergeet niet dat als je voor een golf vakantie op Ibiza bent, je verder moet kijken dan alleen het groene gras. Het eiland heeft namelijk ontzettend veel prachtige delen die je zeker gezien moet hebben als je een bezoek brengt aan Ibiza! Zo zijn er mooie stranden, hippiedorpjes en een overheerlijke hapjes uit de mediterraanse keuken. Ook zijn er een aantal plekken op dit prachtige eiland die op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO, staan waaronder God’s Finger en Benirras Baai.

Echter zijn nog meer bekendere plekken, waaronder de historische overblijfselen in Sa Caleta. Er zijn genoeg plekken die bedreigd worden door de uitbreidende bouw op het eiland, waaronder het waterrijke natuurgebied Ses Feizes, wat inmiddels is uitgeroepen tot een bedreigd gebied. Dit betekend dat de kans steeds groter is dat er stappen worden ondernomen om het gebied te beschermen. Als je een echte liefhebber bent van de kleur groen en dagenlang op een groen veld doorbrengt, dan moet je zeker een dagje wegblijven van de golfbaan en de plaats Ses Feixex bezoeken. Het heeft niet voor niets een reden dat het eiland regelmatig bezocht wordt door kunstenaars en filmmakers! Ibiza is een echte lust voor het oog.