Home Activiteiten Ibiza Wandelen Ibiza

Wandelen Ibiza

Wandelen op Ibiza is zeker een aanrader voor iedereen die van sportiviteit houdt. Ibiza bestaat voor ruim 40% uit beschermd natuurgebied, ontdek alle mooie en bijzondere plekjes die je normaal met de auto of fiets nooit zult bereiken. Beklim de hoogste berg van Ibiza bij Sa Talaia of loop langs het strand van Cala Llonga en laat je verrassen door het adembenemende uitzicht. Ibiza heeft wandelroutes voor de ervaren wandelaar maar natuurlijk ook voor de beginner. Dagelijks zijn er meerdere gidsen die georganiseerde wandelroutes lopen langs de mooiste stukjes van het eiland. Op deze pagina hebben wij een selectie gemaakt van 5 top wandelroutes op Ibiza!

Wandelroutes Ibiza

Om volledig te kunnen genieten en het maximale eruit te halen tijdens je verblijf in Ibiza, kun je het beste in het voor- of na jaar gaan als je graag wilt gaan wandelen. Het klimaat is dan heerlijk zacht en ideaal voor een wandeling! Om goed van start te gaan zijn slippers afgeraden. Een paar goede schoenen maken je wandeling een stuk aangenamer. Je kunt zo ook lekker doorstappen. Velen kiezen ervoor om slippers aan te trekken wegens de hitte, maar hebben hier achteraf spijt van. Maak dus een weloverwogen beslissing! Neem daarnaast ook voldoende te eten en drinken mee. Zo voorkom je uitdroging. Maak op tijd een stop om tot rust te komen, je hebt ten slotte vakantie!

Cala Bassa

Ben je op zoek naar schitterende stranden? Dan is de route van Cala Compte naar Cala Bassa een perfecte route voor je. Deze stranden vind je aan de westkust van Ibiza. Je komt langs een uitkijktoren langs vele rotsachtige privé strandjes met kraakhelder water. Eindig je wandel tocht bij Cala Bassa op het heerlijke strand.

Es Vedrá & Es Vedranell

Via een mooi wandelpad kun je gemakkelijk bij de uitkijktoren (Es Sivanar) komen. Dit is zeker een aanrader bij zonsondergang. Op dit uitkijkpunt kijk je naar de eilanden Es Vedrá en & Es Vedranell.

 

Cala Llonga

Aan de oostkust van Ibiza ligt het strand Cala Llonga. Vanaf de rechterkant kun je een steile route lopen naar de top van Cap de Llibrell. Je zult perplex staan van het adembenemende uitzicht.

hiking
wandelen

Sa Talaia

Beklim de hoogste berg van het eiland in het zuidwesten van Ibiza. De route begint bij de kerk van het dorp San Josep.  Vervolgens loop je met markeringen naar de top. Het is een flinke klim, een goede conditie is zeker vereist! Het is over het algemeen goed te doen als je goed getraind bent. Velen vergissen zich hier nog op. Wees voorbereid en neem ook voldoende eten en drinken mee om voor verrassingen te komen te staan. Geniet als je naar je top loopt zeker van de natuur. Er zijn meer dan genoeg foto moment onderweg!

 

Moscarter

De wandeltocht in het noorden van Ibiza van Portinatx naar Moscarter brengt je bij een prachtige uitzicht vanaf de vuurtoren. Geniet onderweg van een gevarieerde natuur tijdens de goede wandelpaden.

Rustige wandeling

Wil je rustig kunnen wandelen? Wil je puur kunnen genieten van de natuur en de brede uitzichten? Zorg er dan voor dat je in het noorden van het eiland gaat wandelen. Je vindt hier erg veel dennenbomen en maar erg beperkt hoogbouw. Een aantal jaren geleden heeft hier namelijk een grote bosbrand gewoed. Dit zorgde ervoor dat er veel natuur is verwoest. Gelukkig is het gebied snel herstelt en is er inmiddels al meer groen in de omgeving. Als je hier echt graag wil gaan wandelen, vergeet dan zeker niet de blauw en wit gestreepte vuurtoren te bezoeken! Die vind je in de buurt van Portinatx. Dit is tevens de hoogste vuurtoren van de Balearen. Echt een bezoekje waard dus.

Je komt in het noorden van het eiland ook verschillende prachtige rotsformaties tegen. Wil je je laten verrassen door het meest wonderbaarlijke eiland en haar schoonheden? Neem dan, later op de dag, een kijkje in dit gebied. Zo zeggen inwoners van Ibiza dat dit deel het meest geschikt is om te kunnen genieten van de mooie zonsondergang die de natuur omtoveren tot een kunstwerk! Dit mag je zeker niet missen. Helemaal niet met de volgende tip: op Playa Cala de Benirrras spelen de hippies van Ibiza op hun trommels bij de zonsondergang!

Tips

  • Trek stevige schoenen aan om lekker door te kunnen stappen. Ibiza kent vele smalle weggetjes, dus op slippers wordt het een stuk lastiger om te lopen.
  • Ga je wandelen, maar heb je geen wandelspullen mee? Er zijn vele goede outdoor winkels waar je terecht kunt om jouw wandelroute aangenaam te maken.
  • Neem ruim voldoende eten en drinken mee en maak op tijd een stop.
  • Smeer je (ook tijdens het lopen) goed in!
  • Wat neem je dus zeker mee? Een rugzak, handdoek (om eventueel ergens af te koelen/ zwemmen), flessen water, zonnebrand en voldoende eten!