Home Activiteiten Ibiza Watersport Ibiza

Watersport Ibiza

Kun je geen genoeg krijgen van water? Plan dan nu je wateractiviteiten in Ibiza!

Duiken Ibiza

Ibiza kent vele verlaten strandjes en rotskusten. Het kleine eiland heeft een prachtige onderwater natuur waar je op mooie plekken kunt duiken. Je kunt hier nachtduiken, grotduiken, wrakduiken en het mooiste zeeleven en koraal zien. Deze excursies kun je per boot of gewoon vanaf het strand doen. De beste periode om te duiken op Ibiza is mei tot oktober. Je kunt dan wel 20 tot 40 meter ver/ diep kijken, dit is afhankelijk van de stroming die er op dat moment staat. De watertemperatuur is dan ook in de zomer 28 graden tot in de winter 14 graden.

Is het al een tijdje terug dat je hebt gedoken of wil je deze gave activiteit voor het eerst doen? Neem dan een duikcursus op Ibiza. Er zijn verschillende duikscholen waar je diverse excursies kunt uitoefenen.

Leren duiken in Ibiza
Kiten Ibiza

Kitesurfen Ibiza

De meest geschikte plek om te kitesurfen op Ibiza is Cala Martina. Je kunt dit het beste doen in de periode van oktober tot mei. Bij kitesurfen sta je op een kleine surfplank en laat je je voorttrekken door een kite (vlieger). Durf jij als kitesurfer deze golven en hoge sprongen aan?

Windsurfen Ibiza

Tijdens het windsurfen sta je op een surfplank met daarop een zeil gemonteerd. Het gaat natuurlijk het beste als er veel wind is. De beste maanden voor de windsurfliefhebbers zijn van oktober tot april. Dit is het meest gunstige omdat de wind dan sterk afkomstig is uit het westen het eiland. In de zomermaanden zijn er heerlijke briesjes afkomstig uit het oosten en is het dus ook mogelijk aan windsurfing te doen.

Surfen Ibiza

Een actieve sport om uit te oefenen tijdens je verblijf in Ibiza: surfen. Neem je eigen surfboard mee of huur een surfboard. Ben je nog een beginner of heb je al eens eerder gesurft maar wil je nog een opfrisles? Neem dan surfles om optimaal te genieten van deze actviteit.

Zeilen Ibiza

In de zon, helder blauw water en een lekkere zeilwind. Wat wil je nog meer? Geniet van de meest prachtige baaien in volkomen rust. Zeil langs de hoge bergen en eindeloze uitgestrekte landen. Bezoek vissersdorpjes en heerlijke restaurants.

Leer zeilen in Ibiza
Wakeboarden in Ibiza

Waterskiën/ wakeboarden Ibiza

Voor de echte actieve watersportliefhebbers staan er op de meest bezochte stranden van Ibiza zoals Cala Tarida en S’Agramassa waterski’s en wakeboards klaar. Je wordt voortgetrokken op ski’s of op een wakeboard door een snelle boot. Zowel beginners als gevorderde waterskiërs en wakeboarders kunnen deze spectaculaire activiteit bezoeken.

Zeekajakken Ibiza

Kajakken op zee? Kan dat? Natuurlijk! In Ibiza is bijna alles mogelijk. Bekijk Ibiza al peddelend en neem op de mooie plekken van het eiland een tussenstop. Je kunt kilometers lang afleggen tijdens deze gave kajaktochten.

Speedboot tour Ibiza

Als je van watersport en adrenaline houdt dan is een speedboot tour een perfecte keuze voor je. Bezoek de mooiste plekken zoals het strand van Cala Conta of de eilanden Es Vedra en Conejera. Ga tussendoor duiken of geniet van een verfrissend drankje aan boord tijdens de zonsondergang.

Parasailen Ibiza

Parasailen is een unieke ervaring om van ongekende hoogte Ibiza te bewonderen. Je kunt tijdens deze rit genieten van een fenomenaal uitzicht en een ongekende stilte in de lucht. Deze activiteit is voor jong en oud en er is geen ervaring vereist.

boot Ibiza
Bananen boot

Banana boot Ibiza

Wildwater activiteit met vrienden of familie in Ibiza? De bananenboot is de ideale activiteit. Klim op de opblaasbare banana boot en wordt voortgetrokken door een speedboot rond de meest prachtige stranden van Ibiza.