Home Activiteiten Ibiza Watersport Ibiza Duiken Ibiza

Duiken Ibiza

Ibiza is een eiland met talloze strandjes waar je de meest prachtige locaties kunt bewonderen. Er zijn verschillende duikscholen die je daarbij kunnen helpen.

Waar kun je duiken op Ibiza?

Anfibios

Als je wilt leren duiken kun je bij Anfibios zeker terecht. Er worden cursussen aangeboden die beginnen bij Discover Scuba Diving tot aan Divemaster. Je kunt al hier leren duiken vanaf €54,-. Zij schenken veel aandacht aan een goede opleiding waarvoor je over alle kennis en vaardigheden beschikt die je voor het betreffende niveau nodig hebt. Doordat ze al jarenlang actief zijn, zijn ze erachter gekomen dat het prettig werkt met kleine groepen of zelfs privéles.

De Discover Scuba Diving bestaat uit een theorieles, een duiksessie in het zwembad én een duik in zee. Je bent hier ongeveer 4 uur zoet mee. Je hebt de keuze om één ochtend of middag te duiken of dit op te splitsen in 2 keer. In deze theorie les leer je belangrijke onderwerken die je moet werken voordat je begint met duiken, waaronder de drukverschillen. In je zwembadsessie leer je om om te gaan met je duikuitrusting en hoe je je druifvermogen onder controle kunt krijgen. Tijdens je duik in zee ga je deze vaardigheden toepassen. Dit doe je altijd onder toezicht van een duikinstructeur. Na deze geweldige ervaring ontvang je een certificaat waarbij je bij elk PADI duikcentrum dan terecht kunt.

Daarnaast kun je ook in het open water duiken. Je haalt hierbij je duikbrevet. Hiermee kun je zelf nieuwe avonturen ontdekken. De PADI Open Water Diver-cursus is de populairste duikcursus ter wereld! Je leert hier de overwegingen voor een duikuitrusting, hoe je een goede duik uitvoert en hoe je problemen voorkomt en daarmee om leert gaan. Kortom: een unieke ervaring op Ibiza!

 

Adres:
Playa d’en Bossa
Edificio Acapulco
Bekijk website
Bekijk website

Duiken in Ibiza
Ibiza vissen
Ibiza duiken
Vis Ibiza

Arenal Diving

Bij deze duikschool kun je al vanaf €50,- terecht. Ze bieden een cursus aan voor beginners, zowel gevorderden. Er is voor kinderen van 8 tot 10 een speciaal duikprogramma opgesteld waarbij er kan worden gedoken tot een maximale diepte van 2 meter. Dit noemen ze de Bubble Maker. Dit is natuurlijk altijd onder toezicht van een PADI-instructeur. Er wordt gedoken in een zwembad of in zeer ondiepe, begrensde wateren. Als je klaar bent met duiken, ontvang je een diploma van prestatie. De kosten voor de Bubble Maker bedragen €65,-.

Boven de 10 jaar kan er worden gedoken tot een diepte van 6 meter. De activiteit begint op de boot, waarbij een PADI-instructeur een theoretische les geeft van ca. 25 minuten. Op het moment dat de groep duikers compleet is, begin je geleidelijk met afdalen. De totale duur van deze ervaring is ongeveer 3 uur. De kosten bedragen €70,- voor een duik van 6 meter diep.

Je kunt er ook voor kiezen om het officiële PADI Discover Scuba Diving-programma te volgen, waarbij wordt gedoken tot 12 meter diep. Tijdens deze duik zie je kleine rotsvissen, zeesterren, inktvissen, anemonen en nog veel meer verschillende soorten! Ook hierbij krijg je een theoretische les van 25 min. De duikgroep bestaat uit 4 man. Aan het einde van deze activiteit ontvang je de Discover Scuba Diving-kaart. Ook deze duur bedraagt ongeveer 3 waarbij de kosten €99,- bedragen.

 

Adres:
San Antonio
Av. Doctor Fleming 16
Bekijk website

Posidonia Activa Ibiza

Bij deze duikschool kun je al vanaf €40,- leren duiken. Je oefent hier in het open water. Het Open Water Diver is de ideale ingang om te beginnen met duiken. Je ontvangt hier dan ook een certificaat bij na afloop van het duiken. Als je de certificering hebt behaald, kun je over de hele wereld terecht en heb je geen duikinstructeur meer nodig. Het Open Water Diver certificaat bevat een theorie en praktijk. Zo lees je de kennis en vaardigheden op een veilige manier als duiker.

Voor de gevorderden is er een certificering waarbij je duiken van maximaal 30 meter diep kunt maken. Deze cursus bestaat uit 5 duiken met de bijbehorende theorie. Bij deze activteit zijn er 2 verplicht, namelijk diep duiken waarbij je de risico’s leert voordat je dieper dan 18 meter duikt, en onderwater navigeren, zo leer je de locaties waar je kunt duiken en het juist gebruiken van het onderwatercompas. De overige 3 duiken van deze gevorderde cusus kunnen worden ingezet om dieper in te gaan op de specialiteiten. Denk hierbij aan nachtduiken en onderwaterfotografie.

 

Adres:
Casa Los Caracoles
Playa Cala Pada
Bekijk website

Ibiza duiken
Vis Ibiza

Dit zijn de top 3 duiklocaties die je zeker gezien moet hebben!

1. Don Pedro

Een gezonken schip van maarliefst 142 meter lang op 46 meter diepte is eenvan de typische duik bezienswaardigheden op Ibiza. Dit wrak uit 2007 is nog in perfecte staat. Verder kun je overal door de ramen en nog in de brug naar binnen kijken. Elke duik die je hier maakt zie je wel iets nieuws.

2. Fish Farm van Formentera

Een oude viskwkerij die door een storm 20 jaar geleden ingestort is. Het platvorm ligt nu aan één kant op de bodem en aan de andere kant nog op zijn pijlers. De duik begint op 11 meter en de bodem diepte is 32 meter.

3. The Lighthouse

Dit is een oude lichtboei om tee voorkomen dat schepen op het rif zouden varen. Door een storm is deze lichtboei ingestort en biedt nu een prachtige bezienswaardigheid waar vele verschillende soorten vissen kun schuilplaats hebben gevonden. De toren ligt op een diepte van 5 tot 11 meter en is dus perfect om te bezoeken.