Home Activiteiten Ibiza Watersport Ibiza Surfen Ibiza

Surfen Ibiza

Wil jij een actieve vakantie op Ibiza? Ga dan lekker surfen! Naast de schitterende stranden en het heerlijke water zijn er uiteraard een aantal hotspots waar je geweest moet zijn als je gaat surfen op Ibiza! Wij van Beleef Ibiza hebben een top 5 samengesteld van plekken waar je zeker moet gaan surfen op Ibiza. We hopen uiteraard dat je surfervaring hiervan nog beter wordt en je terug kan kijken op een geweldige vakantie, mede dankzij deze tips!

De top 5 surfplekken op Ibiza zijn:

Cala Aigua Blanca

Dit wordt in het noordoosten van Ibiza beschouwd als dé beste surfspot op Ibiza. In de winter kunnen de golven tot 2.5 meter hoog worden. Zeker de moeite om te gaan voor ervaren surfers. Het is een erg populair strand, vooral door de lokale bevolking. De kans dat het hier druk is met parkeren is dus aanwezig. Maar dat maakt het niet minder gezellig!

 

Cala Nova

Deze plek is ook gevestigd in het noordoosten van het eiland en wordt beschouwd als een van de meest consistente surfplekken op Ibiza met golven tot 2 meter hoogte. Aan de zuidkant is een kleine parkeerplaats gelegen of langs de wegen kan er geparkeerd worden.

 

Cala Llenya

De Cala Llenya ligt ten noorden van het strand van Cala Nova en biedt ook goede golven, vergelijkbaar aan Cala Nova.

 

Can Pujol

Dit strand ligt meer afgelegen aan de zuidwestelijke kant van het eiland met goede golven op het moment dat er een noordelijke deining is. Ook deze golven kunnen een hoogte bereiken van 2 meter. Parkeren is geen probleem, omdat het strand er zelden erg vol is.

 

Playa Jondal

Dit is een lang strand gelegen in het verre zuiden van het eiland met gemiddelde golven van 2 meter met een zuidelijke wind. Dit strand biedt gemakkelijk toegang met betrekking tot parkeergelegenheid.

Kortom, Ibiza biedt verschillende schitterende plekken waar je kan surfen en ontspannen. Stippel voor jezelf je vakantie uit waardoor je op meerdere plekken kunt surfen. Zo haal je het maximale uit je vakantie. Geniet ervan!

surfen
surfen ibiza
surfen

De golven tijdens de wintermaanden

Gek op golven? Waarschijnlijk dan ook helemaal weg van surfen! Op Ibiza ben je dan op de juiste locatie. Golf- als paddle surfen is een zeer populaire watersport activiteit bij de inwoners van Ibiza. Zelfs als je nog nooit eerder op een surfplank hebt gestaan, kun je op Ibiza surfen. Er zijn ontzettend veel verschillende surfscholen die golf-, paddle-, wind- of kitesurflessen aanbieden.

Als je in het najaar naar Ibiza komt, – om te overwinteren – kom je qua surf tijd op het meest geschikte moment! De golven zijn in deze tijd van het jaar wat wilder. Dit maakt het veel leuker om te surfen. Er zijn ook nog genoeg plekken waarbij de zee rustig genoeg is om het te leren.

Staand paddle surfen

Heb je hier nog nooit van gehoord? Dit is een variant die in 2017 erg populair is geworden. Dit is niet alleen bij de inwoners, maar ook onder de touristen! Bij het stand up surfen, wordt er net zoals bij het normale surfen een surfplank gebruikt. Het enige wat daaraan anders is, is dat je een peddel van circa 2 meter vast houdt. Zo geven ook veel touristen aan dat dit makkelijker is dan het reguliere surfen, wegens het feit dat je meer hou-vast hebt aan de peddel. Dit geeft een veiliger gevoel en zorgt tevens ook voor meer evenwicht. Er zijn ontzettend veel surf scholen waarbij je paddle surflessen kunt volgen. Bij sommigen kun je zelfs een paddle stand up tour doen om de mooiste wateren van Ibiza te verkennen. Ook worden er regelmatig hier in wedstrijden gehouden.

Surf school

Een erg grote en bekende surf school is Ascanio. Deze surfschool kun je privé lessen of groepslessen krijgen. Laat jezelf meeslepen in de prachtige surfwereld en krijg les door een van de meest ervaren leraar van het eiland. De eigenaar, Ascanio, krijgt ontzettend veel voldoening om van zijn hobby zijn werk te maken. Hij vindt het dan ook erg leuk om mensen te helpen en deze toffe sport te leren ontdekken. Iedereen kan hier terecht, van jong tot oud. Deze surfschool is gespecialiseerd op surfen, maar biedt ook andere activiteiten aan, waaronder kayakken, windwurfen en stand up surfen. Je kunt hier zelfs boten huren, zoals de Catamaran. Ascanio is geopend van maart tot oktober. Je kunt deze surfschool vinden in Playa d’en Bossa, 07800 Ibiza, Islas Baleares.