Home Activiteiten Ibiza Watersport Ibiza Waterskiën/ wakeboarden Ibiza

Waterskiën/ wakeboarden Ibiza

Altijd al over het water willen scheuren? Waterskiën en wakeboarden is dan ook een leuke uitdaging voor jong en oud!

Scheur over het water

Jaag over het water op hoge snelheid op waterskies of een wakeboard. Dit zijn een van de meest populaire activiteiten bij Ibiza op het gebied van watersport. Dit komt omdat het toegankelijk is voor jong en oud. Zo zijn er vaak verschillende afmetingen van de boards en waterskies, voor de kleine en de wat oudere waaghalzen onder ons. Brede waterskies zijn vaak gemakkelijker in gebruik en ook meer voor beginners. Dit soort informatie krijg je altijd voor dat je begint met waterskiën of wakeboarden. Op Ibiza zijn er verschillende watersport ondernemingen  die ontzettend veel boarden en ski’s in huis hebben. Bij de baai van San Antonio heb je een prachtig strand. Dit is een van de meest ideale spot om te wakeboarden of waterskiën.

Als je voldoende hebt genoten van je rust is deze activiteit ideaal. Een middag waterskiën is ontzettend leuk! Helemaal met een groepje. Je gaat dan vaak mee op de boot en kunt kijken hoe je vrienden of familie presteren op het water!

kind
waterski ibiza

Waterskiën voor beginners

Ben je nieuw op het gebied van watersport? Heb je nog nooit waterskiën geprobeerd? Dat is natuurlijk geen probleem! Er worden diverse lessen aangeboden. Je wordt dan stapsgewijs begeleid in het proces. Je zult het moeten leren, als je het in de theorie begrijpt wil niet zeggen dat dat ook meteen in de praktijk lukt! Oefening baart kunst. Je zult dus vast en zeker het touw een keer uit je handen moeten laten glippen of onderuit gaan. Het zal natuurlijk even wennen zijn, maar na een paar keer proberen en met goede tips van de instructeurs is dit voor iedereen haalbaar!

Je kunt diverse pakketten afnemen. Zo kun je al een hele middag gaan waterskiën of wakeboarden of juist maar een uurtje. Het is volledig aan jou! Vaak is een wetsuit inbegrepen bij dit soort activiteiten, zo niet, dan is dat zeker een aanrader! Het hele jaar staat de zon op de zee en daardoor zal deze wel lekker warm zijn, maar op dieper water kan het nog wel eens fris worden.

Wakeboarden voor gevorderden

Heb je al wel enige ervaring op het gebied van wakeboarden of waterskiën? Geef dit dan vooral aan bij de instructeurs! Zij kunnen het je zo makkelijk of juist zo moeilijk mogelijk maken. Dit zorgt ervoor dat je meer uitdaging krijgt tijdens het uitoefenen van je activiteit. Zo maken zij meer bochten en varen harder, waardoor het voor jou nog moeilijker is om te blijven staan. Geef ook van te voren aan als het je leuk lijkt om een beetje te stunten. Wees niet bang om te vallen! Je hebt te alle tijde een zwemvest aan waardoor je blijft drijven. Daarnaast zijn er minimaal 2 instructeurs in de boot waarbij je wordt voortgetrokken.

Voor de echte gevorderden zijn er ook geavanceerde lessen waarbij je op professioneel niveau kunt trainen. Vaak krijg je van te voren dan nog een extra theorie les met hoe je het beste kunt gaan staan en kunt sturen.

ibiza

Uitoefenen van de sport

De waterstromingen van de baai, in combinatie met de sterke oostenwinden, zijn perfect allerlei soorten watersport. Zo ben je dus altijd verzekerd van de juiste golven om deze unieke ervaring optimaal te benutten! Op de meest populaire stranden, Cala Tarida en S’Agramassa kun je terecht om te waterskiën en wakeboarden. Hier laat je je voorttrekken met ski’s op het water om een spetterende dag te beleven. Wakeboarden kun je vergelijken met waterskiën, het enige verschil is dat je met twee benen op één board staat. Hierbij is het wat lastiger om te sturen. Je stuurt namelijk door met je lichaam naar voor of naar achter te leunen. Bij waterskiën stuur je vooral door je knieën naar één kant op te buigen. Het zal in het begin even wennen zijn, maar alle begin is moeilijk! Uiteindelijk kunnen beginners en gevorderden helemaal uit hun dak gaan met deze activiteit!

Ook voor familie is het leuk om te kijken. Vraag op voorhand of het mogelijk is om als toeschouwer in de boot mee te gaan om de meest spectaculaire foto’s te maken! Vanaf het strand is het lastig om foto’s te maken, maar kun je je familie lid of vrienden nog goed zien! Het is en blijft een ervaring om op het water te kunnen staan met z’on hoge snelheid. Zijn deze snelheden nog niet hard genoeg voor je? Ga dan jetskiën. Dit kan oplopen tot wel 100 km/uur over het water!