Home Activiteiten Ibiza Watersport Ibiza Zeilen Ibiza

Zeilen Ibiza

Ibiza op een zeer bijzondere manier bezichtigen? Dan moet je zeker een zeiltochtoverwegen. Hieronder lees je waarom je dit een keer gedaan moet hebben en wat je allemaal wel niet te zien krijgt! Na het lezen over zeilen wil je deze unieke ervaring zeker een keer meegemaakt hebben!

Zeilen rond Ibiza

Zeilen rond Ibiza is een unieke manier om de bijzonderheden van het eiland te verkennen, je kunt zo heerlijk je vakantie doorkomen! Genieten in de zon, en iedere dag een nieuwe bestemming. Zo kun je tussen stops maken om bijvoorbeeld te gaan zwemmen of snorkelen in de kristalheldere baaien. Zeil langs de meest bijzonder vissersdorpjes en meer even aan langs de meest fantastische restaurants! Ga er in de nacht even tussenuit en ga uit bij de meest toffe clubs. Bij de meeste zeilscholen of bij het meezeilen ga je er om de paar uur even tussenuit. Zo verken je het eiland op het best.

 

Leren zeilen

Er worden verschillende pakketten aangeboden. Dit zijn onder andere het leren om te sturen, het hijsen van het zeil  of navigeren. Om te zeilen is er natuurlijk voldoende wind nodig. Rondom het eiland kun je door de altijd goede zeilomstandigheden heerlijk genieten van het zeilen. Er is een lekkere warme wind en groot water, waardoor je maar dan ook écht het gevoel hebt dat je je op zee bevindt. Geniet van het eiland met het een uitstekend klimaat!

zeilboot huren

Zeilgebied

Het eiland Ibiza kent grote ankerbaaien, een ruige kustlijn en levendige havens. Als je wilt meezeilen rondom Ibiza zul je veel afwisseling zien tussen grote ankerbaaien en de gezellige steden met vele bars en restaurants. Het zeilgebied wat je bevaart is alles behalve ingewikkeld en erg gevarieerd. Daarnaast is een ruime keuze tussen natuur en cultuur. Je vindt van alles wat op dit eiland!

Er zijn vele witte stranden en het uitgaansleven is er ontzettend spectaculair. Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen. Als je langs de kust vaart, kom je langs de meest mooie baaien en hoge rotsen. Dit zijn de beschutte ankerplaatsen om de nacht door te brengen, of juist voor een lunch stop!

Ideale zeilwind

De Balearen zijn typerend voor hun Middellandse Zee klimaat. Dit klimaat is vergelijkbaar met Griekenland. Het is er bijna altijd warm en zonnig. Vaak staat er ook een lekkere, warme wind. Hierdoor zijn de zeilomstandigheden ideaal te noemen. Er is onderweg vaak voldoende tijd om aan te meren en te genieten van het zwemmen en snorkelen in het helder blauwe water. Zeil vakanties kunnen wat duurder zijn. Probeer dan ook zo min mogelijk te overnachten in jachthavens. Met name in het hoogseizoen zijn deze duur en druk. Het is vaak ook leuker en gezelliger om in de talloze baaitjes te overnachten. Deze zijn gratis en vaak ook veel leuker! Je zou dan desnoods ook met een bijboot naar de wal. Buiten het hoogseizoen zijn de jachthavens wat meer betaalbaar. Overweeg dan om hier te overnachten!

Het is daarnaast erg gaaf om Jondal te bezoeken. Dit is namelijk dé plek om gezien te worden met je boot. Als je even behoefte hebt om aan te meren zijn er op het strand 3 restaurants. Deze zijn relatief gezien best duur, dus wees daar op voorbereid! Al kan een koffie nooit kwaad. Het water is hier zo blauw dat je gemakkelijk de bodem kunt zien. Zo is San Antonio ook een plaats die je gezien moet hebben. Dit is een enorme baai met een grote haven. Dit zorgt altijd voor veel gezelligheid. Je hebt hier een goede ankergrond en ruime plekken. Het is dan ook erg leuk om door deze plaats s’avonds te bezichtigen. Het is hier vaak mooi verlicht en er zijn genoeg plekken om op het terras te zitten of om uit te gaan!

Diverse mogelijkheden

Als je een zeilboot huurt, kun je ervoor kiezen om zelf te zeilen of een schipper in te huren. Als je een schipper wil gaan inhuren, kost dit ongeveer €150 per dag. Let erop bij het huren van een zeilboot dat er ook een stevige borg bij zit, namelijk €3.000. Als je van plan bent om te gaan zeilen in het hoogseizoen, ben je met een groep ongeveer €450 per persoon kwijt.

Er zijn ontzettend veel verschillende plekken in Ibiza, maar een die je zeker gezien moet hebben zijn de rotsachtige kusten in het noorden van Ibiza. Hier vindt je een privé eiland, genaamd Illa de Tagomago. Je kunt hier lunchen en snorkelen. Zorg er dan ook zeker voor dat je je anker laat vallen in de baai van Portinax. Hier vindt je een langzaam oplopend strandje. Dit is een ideale plek voor gezinnen!

zeilen