Home Activiteiten Ibiza Yoga retreat Ibiza

Yoga retreat Ibiza

Heb jij echt behoefte aan tijd voor jezelf? Gaat het leven in Nederland je eventjes te snel? Dan is een yoga retreat op Ibiza misschien wat voor jou! Er worden tegenwoordig veel retreats georganiseerd omdat het leven anno nu vaak toch stressvol en hectisch kan zijn. Veel mensen hebben daarom echt een aantal dagen rust en afzondering nodig. Op Ibiza worden er ook genoeg retreats georganiseerd, vooral de yoga retreats zijn erg in trend. Hieronder lees je over de verschillende yoga retreats en wat een yoga retreat voor je kan doen!

Retreat Ibiza

Een retreat is eigenlijk een concept uit het oosten. Daar betekent een retreat echt terug gaan naar de basics. Vaak hoor je tijdens een oosterse retreat ook niet te spreken en ben je echt alleen. Maar in het westen zijn de retreats net iets luxer. Hier zie je vaak dat je naar een luxe omgeving gaat, met mooie natuur en faciliteiten zodat je ook echt tot rust kan komen. Vooral Ibiza is een ideale bestemming voor een retreat. Daar worden vaak finca’s of mooie bed & breakfasts gebruikt als accommodaties en worden allerlei cusussen, workshops en yoga lessen gegeven om helemaal tot jezelf te komen. Een retreat is de uitgelichte kans om jezelf te herstellen en je balans weer terug te vinden. Daarom is een yoga retreat op Ibiza misschien wel iets voor jou!

Mindfulness yoga retreat Ibiza

Er zijn vele voordelen bekend van een yoga retreat op Ibiza. Het mooie weer, de prachtige omgeving en er zijn nu steeds meer bedrijven die het aanbieden op het mooie eiland. Ibiza is hét ultieme eiland voor natuurliefhebbers, soulseekers, yogi’s en bohemians. Ook voor persoonlijke groei is een yoga retreat overheerlijk. Na een retreat voelt men zich over het algemeen erg verjongd, ontspannen en hebben een persoonlijke transformatie doorgemaakt. Wie wil dat nou niet? Een retreat is de meest ideale basis zodat je het dagelijkse leven weer aankunt in Nederland.

Yoga retreat ibiza

Yoga Ibiza

Yoga werkt op je lichaam, geest en ziel. Het doel van de sport/lifestyle is om je lichaam te verbinden met je ademhaling en daardoor tot rust komt en een met je lichaam en geest te zijn. Op Ibiza vinden de yoga sessies vaak plaats op een verlaten strand of een andere rustgevende plek zoals het bos of boven op een berg. Naast yoga kun je bij sommige retreats ook kiezen voor andere holistische therapieën, zoals Ayurvedische massages en emotional integration therapy. Naast alle lessen en cursussen is er ook genoeg tijd voor wat me-time. Je kunt dus in je vrije tijd ook heerlijk in je eentje op pad. Ga naar het strand, paardrijden, een hippiemarkt bezoeken of gewoon fijn een boek lezen. Alles mag op het retreat. Als jij maar ontspannen weer terug in het vliegtuig naar Nederland stapt.

Aanbieders yoga retreat Ibiza

Zoals we al vermelde hierboven, zijn er op Ibiza verschillende aanbieders van retreats. Hieronder vind je twee Nederlandse bedrijven waarmee jij heerlijk een aantal dagen weg kunt.

Jasmine – Yoga Mindfulness Ibzia

Yoga Mindfulness Ibiza organiseert verschillende retreats die je lichaam, geest en ziel voeden. Het bedrijf heeft als doel meer liefde, geluk en groei te brengen in het leven van iedereen die het leven in de westerse wereld te druk vindt. Bij Yoga Mindfulness Ibiza boek je al een al-inclusive retreat vanaf €895,-. Dit is inclusief de yoga lessen, mindfulness therapieën, luxe accommodatie en excursies naar bijzondere plekken op Ibiza. Hieronder staan alvast een aantal data van de retreats die zij aanbieden!

  • 11-17 mei 2019
  • 15 – 21 juni 2019
  • 13-19 juli 2019
  • 10-16 augustus 2019

Happy soul travel

Happy soul travel biedt ook een retreat aan naar het mooie eiland Ibiza. Hier zijn de accommodaties wat specialer, zo kun je kiezen of je slaapt in een landhuis, farmhouse of paardenstal (omgebouwd tot luxe accommodatie natuurlijk). De accommodaties bevinden zich middenin een enorm groot dennenbos waar je geheel tot rust kunt komen. Bij Happy soul travel worden de yoga lessen gegeven door Lena. Zij is een zeer ervaren en bekende yogadocente op Ibiza. Je kunt al een week op retreat vanaf €1000,-. Hieronder vind je al een aantal data waarop je kunt boeken.

  • 7-14 mei 2019
  • 15-22 mei 2019
  • 23-30 mei 2019
  • 1-8 juni 2019
Yoga retreat Ibiza
Yoga retreat Ibiza