Home Activiteiten in Ibiza

Activiteiten in Ibiza

by

Ibiza staat niet alleen bekend om haar feesten en prachtige stranden. Ibiza heeft nog zoveel meer potentie. Het eiland bevat schitterende stranden waar je verschillende activiteiten kan verrichten. Op deze pagina zie je de activiteiten die op Ibiza te doen zijn.

Watersport

In Ibiza wil je natuurlijk het liefst relaxen in het water, bruin worden en tot rust komen. In het water zijn er uiteraard veel verschillende watersport activiteiten die je kunt verrichten. Op zee worden diverse activiteiten in Ibiza georganiseerd. Je kunt zelfs op excursie gaan met je eigen speedboot of juist gaan varen met een catamaran. Ben je erg avontuurlijk ingesteld? Overweeg dan om een jetski te huren of een van de vele andere activiteiten! Wij hebben speciaal voor jou een aantal activiteiten geselecteerd en mooie plekken om deze activiteiten te doen.

 

Waterparken

Wanneer je als ouder naar Ibiza gaat met de kinderen is het natuurlijk geweldig om met je kinderen een dagje weg te gaan naar een van de twee waterparken op het eiland Ibiza, of wanneer je met je vrienden op vakantie bent en een dagje wilt ontspannen en glijden van de glijbanen. Dan kun je naar een van de twee waterparken in Ibiza gaan.  Een van de waterparken is Aguamar. Je kunt dit vinden in Playa d’en Bossa. Het andere waterpark, genaamd Aqualandia is gevestigd in Talamanca.

Aguamar is een erg groot park met een brede diversiteit aan glijbanen, een groot zwembad en meerdere kleinere baden. De glijbanen zijn erg verschillend. Zo heb je zeer hoge en steile glijbanen voor de volwassenen en de jongeren, en voor de kleintjes meer bochtige glijbanen.  Op het park zijn er verschillende plekjes waar je erg lekker kunt eten, maar je kunt ook je eigen lunch meenemen!

Aqualandia is een stuk kleiner dan Aguamar en richt zich grotendeels op gezinnen met kinderen. Hier tref je verschillende kleinere glijbanen aan en beperkte grote en hevige glijbanen voor volwassenen en jongeren. Dit park is meer voor gezinnen met jonge kinderen. Ook hier vind je op het park verschillende restaurants en plekken om te picknicken.

Fietsen op Ibiza

Wil je genieten van het eiland op de meest pure manier, niet door de taxi of auto te pakken. Pak dan lekker de fiets door Ibiza en geniet van de mooiste plekken en hotspots. Je doet er namelijk maar 2 uur over om van de ene kant van het eiland naar de andere kant te gaan! In een week tijd kun je dus alles zien op dit eiland. Bekijk de pagina fietsen op Ibiza hoe je het optimale uit je fiets op Ibiza haalt.

 

Wandelen op Ibiza

Lekker een stukje lopen op Ibiza? Op deze pagina hebben we de top 5 wandelroutes neergezet op Ibiza. Het eiland bestaat namelijk voor 40% uit beschermd natuurgebied! Toch hebben we mooiste routes weten te maken en een aantal tips voor voor/tijdens het wandelen op Ibiza.

fietsen
wellness ibiza

Spa en Wellness Ibiza

Ook kun je uiteraard heerlijk tot jezelf komen bij een van de spa & wellness zaken in Ibiza. Compleet afgesloten van de buitenwereld wandel je als het ware een vakantie binnen in je vakantie. Afhankelijk van de behoeften kun één of meerdere dagdelen ontspannen of maak je een keuze uit één van de vele verwenpakketten! In deze miniwereldjes wordt er alles aan gedaan om je volledig tot rust te laten komen. Zo kun je, als je dat prettig lijkt, mee doen aan groepslessen zoals fitness of geest workshops.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aantal dagen helemaal niets te doen en je te laten verzorgen door middel van een gezichtsbehandeling of drukpunten massages. We hebben een aantal spa en wellness zaken geselecteerd waarbij je kan genieten in Ibiza!

Golfen in Ibiza

Naast alle activiteiten die je in het water kunt doen, zijn er ook nog activiteiten die je kunt verrichten op het land. Één van deze activiteiten is golfen.

Door het schitterende landschap en de zon in Ibiza kun je hier heerlijk golfen. Zo zijn er twee bekende golfbanen op Ibiza, namelijk Golf de Ibiza I en Roca Llisa, ook wel Ibiza II genoemd.

Alle twee de banen liggen in de gemeente van Santa Eularia, wat je kunt vinden in het oosten van het eiland. Deze twee vormen samen een complex met 27 holes, 18 holes van Golf de Ibiza en 9 van Roca Llisa. Het is een par 72 baan met een afslagplaats.

ibiza