Home Activiteiten in Ibiza Fietsen in Ibiza

Fietsen in Ibiza

by

Hoe je het beste het eiland kunt verkennen en de mooiste plekken kunt bezichtigen? Per fiets natuurlijk! Deze prachtige plekken kun je het beste bereiken met een mountainbike als vervoersmiddel. Ibiza heeft een ruige natuur, perfect fietsweer en flinke klimmen. Het eiland heeft over het algemeen een hoge moeilijkheidsgraad om te fietsen, maar er zijn ook routes die minder uitdaging vergen. Kortom: voor iedereen wat!

Tourfiets

Ga je met de tourfiets Ibiza verkennen? Er zijn tientallen verschillende routes langs de kust, kleine dorpjes of bergen. Het is niet vergelijkbaar als bijvoorbeeld het eiland Mallorca, wegens het feit dat je al snel gedwongen wordt om de kleine wegen op te zoeken. Daarentegen beleef je zo een groot avontuur met de mooiste uitzichten. In vooral het midden en het noorden van Ibiza zijn er grote hoogteverschillen tot wel 300 meter hoog! Een ontzettend mooi uitzicht kun je hier zeker verwachten. Neem bijvoorbeeld de fietsroute van Sant Antoni de Portmany. Je begint langs de kust en fietst langs verschillende bezienswaardigheden met een prachtige natuur en kleine dorpjes. Deze route is ongeveer 32 km waarbij je een groot deel van de natuur van Ibiza hebt gezien.

Voor de echte fiets fanaten zijn er ook grotere routes van ca. 80 km, zo kom je al snel op hoogtes van 500 meter. Het bestaat vaak niet uit één lange klim, maar veel wegen die stijgen en dalen. Ga voor meer informatie langs bij het plaatselijke informatiepunt om jouw ideale fietsroute te bepalen!

fietsen
mtb

Mountainbike

Het is raadzaam om een mountainbike te huren op Ibiza om de mooie plekken van dit eiland te bezichtigen. De mountainbikes zijn uitgerust met degelijke veringen om de hobbels in de wegen op te vangen. De wegen zijn niet over heel Ibiza goed verhard. Soms zul je dus ook van de huidige route moeten afwijken om de bijzondere plekken te zien. Twijfel vooral niet om langs informatiepunten te gaan welke route je het beste kunt fietsen. Zorg ervoor dat je van te voren de fiets goed controleerd op eventuele schade. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan! Geniet vooral van de prachtige natuur. Het is erg prettig om met een goede mountainbike op pad te gaan. Zo kun je het beste en het meeste van Ibiza zien. Zo zijn er vele fiets routes die over het hele eiland gaan. Kies een fiets route waarvan jij denkt dat deze geschikt is! Je fiets over de verharde delen, maar wil je op de mooiste plekjes komen, dan zul je even je fiets aan de kant moeten zetten of gebruik maken van een mountainbike. De paden zijn vaak al ingereden. Hierdoor is het voor jou makkelijker om deze routes te volgen en te fietsen. Zorg ervoor dat je vóór het fietsen jezelf goed verdiept hebt in de routes. Maak dus van te voren een planning met daarin welke je route, je op welk moment of dag deel gaat fietsen om jouw vakantie zo goed mogelijk in te delen!

De mooiste routes

Ibiza kent ontzettend veel verschillende fiets routes. Zo zijn er 20 die er erg bijzonder zijn. Er zijn routes die je meenemen naar de kleinste dorpjes, terwijl de andere fiets route je juist meeneemt in de prachtige natuur. Zo zijn er ook routes waarbij je langs de kust fietst. Zo begin je bijvoorbeeld bij San Antonio Bay, waarbij je langs de westkust fietst en eindigd bij een van de strandjes van Comte. Deze route is ca. 12 kilometer lang, waarbij je kleine strandjes tegenkomt en de mooie plek Port des Torrent.

Tips

  • Zorg ervoor dat je genoeg drinkt  en regelmatig iets eet met goede suikers, zoals fruit, mueslibar of ongezouten noten.
  • Het dragen van een fietshelm is niet verplicht, maar wel een aanrader. De wegen hebben niet het niveau als dat van Nederland, je zult dus soms een kuil in de weg tegenkomen. Zorg ervoor dat je helm niet te groot of te klein is, zeker bij lange fietsroutes is het aangenaam als dit niet knelt op je hoofd. Kies je ervoor om geen helm te dragen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je een pet of dergelijke op je hoofd zet om jezelf te beschermen tegen de zon.
  • Smeer jezelf vóór je begint met fietsen al goed in! Het gaat hard in de zon, helemaal met een heerlijk fietswindje. Neem voldoende (waterafstotende) zonnebrand mee om je tijdens een tussenstop weer in te smeren. Vermijdt insmeren vlak langs je ogen, zeker als je ook een zonnebril draagt!
  • Het is tegenwoordig vanzelfsprekend om een mobiele telefoon bij je te hebben. Vergeet deze niet op te laden, mocht je stukken krijgen onderweg…

Gerelateerde artikelen: