Home Activiteiten in Ibiza Wandelen in Ibiza

Wandelen in Ibiza

by

Wist je dat… 40% van het eiland beschermd natuurgebied is? Een wandeltocht is dé manier om deze mooiste en bijzondere plekken van Ibiza te zien!

Ibiza, een feestelijk eiland met een prachtige natuur die iedere wandelliefhebber zeker gezien moet hebben. Omdat er vele wandelroutes zijn, hebben we een top 5 gemaakt waar je verschillende gebieden kunt bewonderen.

Top 5 wandelroutes op Ibiza

1. Cala Bassa

Ben je op zoek naar schitterende stranden? Dan is de route van Cala Compte naar Cala Bassa een perfecte route voor je. Deze stranden vind je aan de westkust van Ibiza. Je komt langs een uitkijktoren langs vele rotsachtige privé strandjes met kraakhelder water. Eindig je wandel tocht bij Cala Bassa op het heerlijke strand.

 

2. Es Vedrá & Es Vedranell

Via een mooi wandelpad kun je gemakkelijk bij de uitkijktoren (Es Sivanar) komen. Dit is zeker een aanrader bij zonsondergang. Op dit uitkijkpunt kijk je naar de eilanden Es Vedrá en & Es Vedranell.

 

3. Cala Llonga

Aan de oostkust van Ibiza ligt het strand Cala Llonga. Vanaf de rechterkant kun je een stijle route lopen naar de top van Cap de Llibrell. Je zult perplex staan van het adembenemende uitzicht.

 

4. Sa Talaia

Beklim de hoogste berg van het eiland in het zuidwesten van Ibiza. De route begint bij de kerk van het dorp San Josep.  Vervolgens loop je met markeringen naar de top. Het is een flinke klim, een goede conditie is zeker vereist!

 

5. Moscarter

De wandeltocht in het noorden van Ibiza van Portinatx naar Moscarter brengt je bij een prachtige uitzicht vanaf de vuurtoren. Geniet onderweg van een gevarieerde natuur tijdens de goede wandelpaden.

Ibiza schelpen

Tips

  • Trek stevige schoenen aan om lekker door te kunnen stappen. Ibiza kent vele smalle weggetjes, dus op slippers wordt het een stuk lastiger om te lopen.
  • Ga je wandelen, maar heb je geen wandelspullen mee? Er zijn vele goede outdoor winkels waar je terecht kunt om jouw wandelroute aangenaam te maken.
  • Neem ruim voldoende eten en drinken mee en maak op tijd een stop.
  • Smeer je (ook tijdens het lopen) goed in!
  • Wat neem je dus zeker mee? Een rugzak, handdoek (om eventueel ergens af te koelen/ zwemmen), flessen water, zonnebrand en voldoende eten!

Gerelateerde artikelen: