Home Activiteiten in Ibiza Waterparken

Waterparken

by

Heb je genoeg van de warmte en wil je even iets anders dan het strand? Ga naar een tof waterpark! Op Ibiza zijn twee waterparken te vinden, namelijk Aguamar en Aqualandia. Op deze pagina vindt je alle informatie die je nodig hebt om je te amuseren op deze waterparken.

Aguamar

Dit is een groot waterpark in Playa d’en Bossa met veel verschillende soorten glijbanen, een groot zwembad en meerdere kleine soorten baden. De glijbanen verschillen van heel hoog en steil. Er zijn glijbanen voor jongeren en voor volwassenen. Verder kun je op het park horecagelegenheden vinden. Het is ook toegestaan om je eigen lunch mee te nemen. Er zijn veel picknick tafeltjes op dit waterpark. Zo zijn er zeven verschillende soorten blijbanen. Natuurlijk varieren deze onderling. Zo zijn er zelfs een aantal waarbij je tot een snelheid van boven de 50 km/ uur komt! Echter, zijn er ook verschillende die wat rustiger van aard zijn. Zo heeft de steilste glijbaan de naam ‘Black Hole’. Hier durven ook maar dan ook echt alleen de echte durfals van af te gaan. Je zult je in dit waterpark dan ook zeker geen moment vervelen! Er namelijk aan alles gedacht. Zoals eerder vermeldt kun je hier op veel plekken in het waterpark eten, maar ook genieten op de grote, vlakke grasvelden. Dit aqua park is dan ook zeker aan te raden om je dag eens een keer wat anders door te brengen! Dit te gekke waterpark is geopend in de maanden juli en augustus van 10:00 uur tot 18:00 uur. Zo kun je in de maanden mei, juni, september en oktober bij Aguamar terecht van 10:00 uur tot 17:00 uur. Ben je al zo ver om je gave waterpark dag te reserveren? Bekijk dan hier de website van Aguamar om te reserveren!

 

Playa d’en Bossa

In de plaats waar Aguamar is gevestigd, Playa d’en Bossa, kun je ook gemakkelijk een dag doorbrengen! Dit dorp beschikt over een heerlijk zandstrand van zo’n twee kilometer lang. Dit is het langste zandstrand van het eiland Ibiza. Het heeft verschillende hippe hotels en een erg levendig uitgaansleven. Veel jongeren gaan hier uit, wat er ook voor zorgt dat dit dé vakantiebestemming van Ibiza is. Deze plaats heeft een gunstige ligging ten opzichte van het internationale vliegveld van Ibiza.

Waterglijbaan Ibiza
water park

Aqualandia

Het waterpark Aqualandia is een stuk kleiner dan Aguamar trekt vooral bezoekers zoals gezinnen met kinderen. Er zijn hier verschillende kleinere glijbanen en weinig spannende glijbanen voor (jong)volwassenen. Het park is ideaal voor een dagje uit met de kinderen. Ook op deze locatie zijn restaurants en picknickplaatsen. Het is op lange na niet zo groot als het waterpark van Aguamar. Het waterpark Aqualandia ligt in Talamanca en is vooral gericht op kleine kinderen en volwassenen. Voor de jong volwassenen is dit waterpark wellicht minder interessant. Zo heeft dit waterpark een korte vierbaansglijbaan waar je vanaf kunt gaan. Dit doe je dan wel op een opblaasbare, rubberen band. Daarnaast is er nog een groot zwembad waar je met het hele gezin lekker kunt genieten. Dit zwembad is namelijk voorzien van verschillende dieptes. Op deze manier kunnen de wat oudere kinderen echt in het diepte springen, terwijl de kleine kinderen vooraan kunnen blijven. In dit park komt niemand iets te kort. Zo is er een klein restaurant met verschillende lekkere snacks en vele andere kleine tentjes. Hier breng je een dag met je gezin heerlijk door! Bekijk hier de website van Aqualandia om tickets te reserveren.

Talamanca

In het noorden van Ibiza-Stad ligt een wonderbaarlijke mooi oord. Je vind hier dus het waterpark Aqualandia, maar daarbuiten is genoeg te beleven. Talamance beschikt over een prachtig wit strand waar je heerlijk tot rust kunt komen! Over het algemeen is Talamanca vrij rustig, maar binnen 10 minuten bevindt je je in Ibiza-Stad, op loopafstand! Het strand van Talamanca staat bekend als een familiestrand. Dit komt doordat het water ondiep en veilig is voor kinderen. Zo wordt er aan alles gedacht, zelfs aan een houten voetpad langs het strand. Zo voorkom je het hete zand onder je voeten, voor als het even te warm wordt tijdens je strand wandeling. Wil je liever relaxen? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn meer dan voldoende faciliteiten beschikbaar, waaronder strandbedjes en parasols. Deze zijn onder andere te huur bij de beachclub Rehab.

Zo is de Marina Botafoch slechts een kleine wandeling verwijderd van Talamanca. Dit staat bekend om te grote haven met de meest bijzondere en luxe jachts waar je niet snel uitgekeken bent! Dit is ook zeker een bezoekje waard.