Home Huren in Ibiza Auto huren Ibiza

Auto huren Ibiza

by

Een auto huren in Ibiza is erg prettig. Om rekening te houden met tijden van het Openbaar Vervoer is wel het laatste wat je wilt als je op Ibiza bent. Wachten op de bus wilt helemaal niemand. Hoe handig is het dan om een auto te huren tijdens je vakantie op Ibiza! Ook kom je met de auto op plekjes waar je normaal lopend of met de bus nooit zou komen. Ook een taxi pakken is elke keer een gedoe en niet bepaald goedkoop.

Autohuur Ibiza

Vaak ben je voor een korte termijn op het prachtige eiland Ibiza. Je zult dit dan ook optimaal moeten benutten! Een huurauto op Ibiza is dan ook bijna onmisbaar. Je kunt deze verhuurlocaties vinden op de volgende plaatsen in Ibiza:

  • Cala Tarida
  • Ibiza luchthaven
  • San Antonio
  • San Jose
  • Santa Eulalia
  • Playa Den Bossa
  • Playa Portinatx
rent a car
car rent

Waar je op moet letten

Om een auto te huren moet er gelet worden op een aantal dingen. Wanneer je eindelijk net je rijbewijs hebt gehaald voordat je naar Ibiza gaat kun je niet meteen gaan rijden. De verhuurbedrijven stellen vaak extra eisen aan de huurders om de risico’s zo klein mogelijk te houden. De regel over het algemeen geldt: minimaal 23 jaar oud zijn om een huurauto te besturen. In Ibiza is deze regel vanaf 21 jaar.

Wat ook kan voorkomen is dat je een extra toeslag moet betalen als jonge bestuurder. Ook kan er een eis zijn dat je een bepaald aantal jaar jouw rijbewijs in bezit moet hebben omdat ze dan meer geloven in de ervarenheid.

 

Handig om te weten

Hobbelige zandpaden en baaitjes zijn helaas niet gemaakt om in een leuke oude Eend rond te rijden. Laten we nou net veel van die zandweggetjes met veel grote kuilen in Ibiza hebben… Let er dus goed op wanneer je een auto gaat huren dat je een auto met vierwielaandrijving hebt om mooie strandjes te kunnen bezoeken via schattige zandweggetjes. Denk bijvoorbeeld aan een stoere Jeep!

Cardelmar.nl

Een Nederlandse zoekmachine die prijzen vergelijkt van verschillende autoverhuurbedrijven. Hiermee kun je precies zien welke verhuurbedrijven er zijn. Ook zie je op cardelmar.nl de krantenbeoordelingen en de prijzen van de verhuurders. Afgelopen jaar is cardelmar.nl uitgeroepen door ZOOver tot beste autoverhuurbedrijf!

Voordelen van CarDelMar.nl:

  • Gratis annuleren
  • Vanaf €0.84 per dag
  • Geen creditcardkosten

Skyscanner

De meeste mensen zullen wel raar kijken wanneer je praat over skyscanner. Deze site is namelijk vooral bedoelt voor het zoeken en boeken van je vlucht naar Ibiza. Echter heeft het tegenwoordig een doel waarmee je de autoaanbieders op Ibiza kunt vergelijken. Je kunt hierop de goedkoopste autoverhuurder van Ibiza hebben. Je betaalt geen commissie en hebt gegarandeerd de laagste prijs voor het huren van je auto in Ibiza.

Sunnycars.nl

Bij Sunnycars heb je geen extra kosten en hoef je niet veel te regelen bij het ophalen van de auto. Sunnycars hanteert namelijk een all-in prijs voor de auto’s. Het is zelfs mogelijk om een auto te huren zonder creditcard in Ibiza. Voor de extra wensen die je in de auto wilt, denk hierbij aan een kinderzitje, komen er extra kosten bij het huren van de auto via Sunnycars.nl. Wanneer je iets wilt wijzigen aan je auto kan dit tot 4 uur voor aanvang gratis! Je hebt keuze uit verschillende typen auto’s: Station&microvan, minivan, comfort klasse, luxe klasse, kleine auto en cabrio en SUV. Je kunt ook kiezen waar je je auto wilt ophalen en nog meer filters zoals brandstof, extra opties en de uitrusting. De prijs is inclusief verschillende factoren zoals: Schadeverzekering, diefstalverzekering, terugbetaling eigen risico, aantal km, wa verzekering en dekking van de eventuele glas/banden/bodem en dakschade.

Met al deze tips kun je dus heel goed je auto huren in Ibiza. Geniet ervan!

Nog meer tips

Reserveer vooraf al een auto om te veel kosten te moeten betalen. Het verschil is erg groot als je op het eiland zelf pas naar een verhuurbedrijf gaat. Zorg dat de hoofdbestuurder in het bezit is van een creditcard . Deze creditcard moet op de naam staan van de hoofdbestuurder. Wanneer dit niet het geval is, zal dit wel grote gevolgen hebben. Heb je de auto ontvangen met een volle tank? Ga even na of je de auto ook terug moet brengen met een vol getankte auto. Het kan zijn dat er anders een boete op je staat te wachten.

Afwisselen wie er gaat rijden? Dit moet besproken worden met de verhuurder. Vaak kan dit geregeld worden tegen een bepaald bedrag. Zorg er dan wel voor dat elke bestuurder dan een huurovereenkomst ondertekent.