Home Boot huren Ibiza

Boot huren Ibiza

De kust van Ibiza ontdekken op een boot, dat is pas ultiem genieten! Op Ibiza kun je kiezen voor het huren van verschillende boten. Hoe lekker is het om een paar uurtjes of een hele dag met familie, vrienden of bijvoorbeeld collega’s te genieten van de zee en van de mooie kust.

Type boten

Race je het liefst met een stoere en snelle boot het water over of heb je liever een luxe jacht? Allebei de opties zijn mogelijk.

Wil je meer weten over het huren van een boot of jacht – Bootverhuur ibiza

Speedboot huren Ibiza

Gezellig met een groepje op de boot en een eigen route kiezen die door een kapitein geleid wordt. Neem zelf lekkere hapjes en drankjes mee de boot op en geniet de hele dag door. De bootverhuurprijs is hieronder te zien. Bij de prijzen zijn de drankjes en verzekeringen inbegrepen. Wel moet de BTW (21%) en de kapitein (150€) apart bijbetaald worden.

Een hele dag varen in het hoogseizoen (juli & augustus) is €495,-
Een hele dag varen in het midden seizoen (juni & september) is €425,-
Liever een hele dag varen in het laagseizoen? Dit kost €350,-

Maar let wel op! Voor benzine wordt €90,- per uur gerekend. Dus als je een hele dag van acht uur gaat varen, moet je ook de benzine nog betalen. Bij schade aan buitenboordmotor onderdelen kunnen de kosten ook behoorlijk oplopen.

boat rental yacht
boat

Jacht huren Ibiza

Tot slot, voor de echte liefhebbers, een jacht. Een fijne en luxe dek met een benedenverdieping krijg je bij het huren van een jacht. Hier mag je niet je eigen route bepalen want er is een standaard route die gevaren wordt met deze boot. Bij deze boot moet er rekening worden gehouden dat de benzineprijs kan veranderen!

De bootverhuurprijzen zijn inclusief bemanning, snorkel set, paddle surfboard, snacks, drankjes, handdoeken, verzekeringen en 21% BTW. Tot slot moet de prijs van de benzine ook nog meegerekend worden. Deze prijs bedraagt €450,- per dag.

 

Een hele dag varen in het hoogseizoen (juli & augustus) is €3.261,-
Een hele dag varen in het midden seizoen (juni & september) is €2.414,-
Liever een hele dag varen in het laagseizoen? Dit kost €2051,-

Standaard route

De standaard route die normaal gevaren wordt is langs El Palmador, Formentera. Dit zijn een van de mooiste plekken, hier kun je perfect snorkelen.

Catamaran huren

Een catamaran is een unieke ervaring in Ibiza. Het is een boot die vaart op zonnepanelen bij het uitvaren. De catamaran is geheel groen en is groot genoeg voor 10 personen. Je zit erg ruim en kunt onder in de boot zitten.  Voor €100,- per persoon huur je al een catamaran.

De Catamaran is een boot die is ontworpen dat uit een Rush10 type. Bij een matig windje kun je al snel en sportief zeilen. Bij een wat stevigere wind vaar je stabiel en rustig door. De boot is 10 meter lang en 5 meter breed. Dit maakt het lekker ruim. Het dek bestaat volledig uit trampoline en uit netten. Je kunt dus overal zitten en liggen.

Afhankelijk van je voorkeur kun je ervoor kiezen om een route te gaan varen. Je vertrekt vanaf Salinas, een strand in het zuiden van Ibiza. Je gaat van 12:00 tot 20:00 uur varen. Hierbij zit de lunch inbegrepen en kun je kiezen uit een van de 5 restaurants op Formentera. Bij de tocht ga je naar het meest zuidelijke puntje van Ibiza om de grotten te bezoeken.  Op de boot is een geluidsinstallatie aanwezig waardoor je met je eigen telefoon muziek kunt luisteren.

Bootverzekering Ibiza

In Spanje zijn geen strenge verzekeringswetten, toch is een bootverzekering aan te raden. Wanneer er iets gebeurt met je boot is het wel handig om het verzekerd te zijn. Het is ook erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden van de verzekeraar.

In Ibiza moet je in bezit zijn van een vaarbewijs( Permiso de Navegación) wanneer je boot harder dan 9.5 pk gaat. Je moet in bezit zijn van een vaarbewijs voor: Langs alle kusten in Ibiza en Spanje inclusief de Canarische eilanden, dan moet je in bezit zijn van vaarbewijs deel 1 en 2. In Noord Spanje wordt er nog een vaarbewijs 1 geaccepteerd.
Toch is het aan te raden om alle 2 de vaarbewijzen te hebben, zo kom je niet voor onverwachte verassingen.

Op Ibiza zijn er dus verschillende mogelijkheden om met de boot iets te gaan doen. Ga je voor een jacht of juist voor een grote catamaran? Maak je boot ervaring onvergetelijk met de tips van BeleefIbiza.