Home Ibiza Airport

Ibiza Airport

Locatie Ibiza Airport

Ibiza Airport is veelal het beginpunt van jouw verblijf op Ibiza. Met uitzondering van de aankomsten per boot in de haven van Ibiza is Ibiza Airport de toegang tot het eiland.

Eivissa Aeropuerto de Ibiza, dit is de luchthaven van Ibiza. Dit Ibiza Airport staat ongeveer 70 jaar gevestigd in Ibiza, waar toenertijd geen buitenlandse vliegtuigen aankwamen.
Inmiddels is Ibiza Airport uitgegroeid tot een drukke (internationale) luchthaven. De luchthaven van Ibiza heeft één start- en landingsbaan. Per jaar maken er een kleine 8 miljoen passagiers gebruik van Ibiza Airport.

Voorzieningen op Ibiza Airport

Ibiza Airport heeft goede eet- en drinkmogelijkheden bij zowel de aankomst als het vertrek. Zo is er onder andere een Burgerking gevestigd achter de douane.
Daarnaast is de hele vluchthaven voorzien van goede en gratis WiFi.
Op de luchthaven van Ibiza kun je nog net voor vertrek goed shoppen bij één van de vele winkels in de luchthaven. Alle bekende discotheken van Ibiza (Pacha, Blue Marlin) hebben een (gedeelde) winkel waar de laatste souvenirs nog gekocht kunnen worden. Ook typische Ibiza cadeaus zijn te koop in één van de vele souvenirswinkels.

ibiza airport
auto huren Ibiza airport

Auto huren Ibiza Airport

De auto is een belangrijk vervoersmiddel op Ibiza. Met ruim 7 autoverhuurbedrijven op Ibiza Airport kun je direct na aankomst snel aan de slag om een auto te huren op Ibiza. Een auto huren op Ibiza airport kan dan ook bij de traditionele autoverhuurbedrijven op de airport. Traditionele autoverhuurbedrijven Hertz, Europcar en Sixt zijn bijvoorbeeld gevestigd op de luchthaven. In de directe omgeving van de airport van Ibiza zijn ook veel lokale autoverhuurbedrijven actief.
Onze ervaring is dat lokale autoverhuurbedrijven vaak goedkopere tarieven hanteren dan de traditionele (Europese) autoverhuurbedrijven.
Een auto huren op Ibiza? Bekijk dan eens onze speciale pagina voor alle informatie en aanbiedingen voor het huren van een auto op Ibiza, zodat je de beste deal kunt maken.

Tip: Reserveer tijdig vooraf jouw auto in Ibiza. Dan heb je vaak veel scherpere prijzen dan een auto te huren direct na aankomst op Ibiza.

Parkeren Ibiza Airport

Parkeren op Ibiza Airport kan op het overdekte parkeerterrein P1 Car Park, hiervandaan is het slechts 1 tot 3 minuutjes lopen naar het vliegveld/ terminal. We hebben hieronder een schema gemaakt waar de parkeerkosten staan van 60 minuten tot 3 weken op het P1 Car Park.

Parkeerkosten P1 Car Park
60 minuten € 1,17
1 dag € 14,50
2 dagen    €29,-
3 dagen € 43,50
1 week € 92,50
2 weken € 173,-
3 weken € 253,50

Daarnaast heb je op Ibiza ook nog het Long-Stay Car park in Ibiza. Deze parkeerplaats is ongeveer 6 minuutjes lopen tot het vliegveld. Hier kunnen 563 auto’s parkeren voor een ander tarief dan bij de P1 Car Parking.  Hieronder volgen de tarieven voor het parkeren op het Long-Stay Car Park

  • Eerste minuut: € 0.292760.
  • Minuut 2 tot Minuut 30: € 0.10096 per minuut.
  • Minuut 31 tot minuut 60: € 0.019518 per minuut.
  • Vanaf een uur: € 0.028432 per minuut.
  • Maximum per dag tot aan 4 dagen: € 14.50.
  • Maximum per dag vanaf dag 5: € 11.50.