Home Ibiza tips

Ibiza tips

Tips Ibiza mode

Ibiza is een eiland waar we eigenlijk alleen maar naartoe gaan als het lekker weer is. Maar toch is dit een goede tip! Het eiland staat vooral bekend om het lekkere weer, de stranden en de feesten die er gehouden worden. In de zomer is het handig om vooral zomerse kleding mee te nemen. We hebben het dan wel over de maanden juni, juli, augustus en september. Buiten deze maanden is het verstandig om toch een lange broek en trui mee te nemen om ’s avonds nog lekker buiten op het terras te kunnen zitten. Ook in mei is het slim om deze kledingstukken niet in Nederland te laten! Op Ibiza is men zeer modebewust en kleedt iedereen zich mooi voor een avondje stappen. Vergeet dus vooral je feestkleding niet.

 

Tips Taal

Ibiza is een eiland gelegen in Spanje. Er wordt dus Spaans (Castiliaans en Catalaans) gepraat. Het eiland is zo toeristisch dat je overal wel verstaan wordt wanneer je Engels praat. Al jarenlang leeft Ibiza vooral van het toerisme. Tegenwoordig zien we overal wel foto’s voorbij komen van bekenden die lekker op Ibiza zitten. De eilandbewoners hebben zich helemaal  ingesteld op het toerisme wat al die tijd het eiland komt bezoeken.

mode

Tips Drinkwater

Wij Nederlanders beseffen pas hoe fijn het is om water uit de kraan te kunnen drinken wanneer dat ergens anders niet kan… Helaas is het water uit de kraan in Ibiza niet aan te raden. Er zit een chemische chloorsmaak door het water en de kwaliteit van het water in Ibiza is bij lange na niet zo goed als bij ons in Nederland. Zorg dat je bij aankomst in Ibiza meteen een supermarkt binnenstapt waar je grote flessen water kunt halen. Het is namelijk best vervelend om geen flessen water naast je bed te hebben staan na een avondje stappen bij Ushuaïa.

geld ibiza

Tips Geld in Ibiza

Het betaalmiddel in Ibiza is de euro, deze bestaat net zoals in de andere Europese Unie landen uit 100 cent.  Je hoeft dus geen rekening te houden met wisselkoersen en aangepaste munteenheden etc.

De betaalwijzen in Ibiza zijn onder andere met creditcards, je moet wel een paspoort of identiteitsbewijs laten zien bij betalen met creditcard. Verder kun je betalen met reischeques, deze worden i.c.m. je paspoort in veel hotels, restaurants en zaken aanvaard.

Geld kan gewisseld worden in wisselkantoren en bij sommige banken, verder kun je ook geld wisselen bij de meeste hotels, deze bieden dit gratis aan.

Hoe zit het met de fooien in Ibiza? Het is niet verplicht m een fooi te geven. De prijs van de bediening zit namelijk al inbegrepen bij de rekening. Toch is fooi geven vaak wel een gewoonte bij bijvoorbeeld de taxi’s, bars, hotels en restaurants. Fooi geven blijft dus vrijblijvend .

Tips Kindvriendelijk Ibiza?

Ibiza staat natuurlijk bekend om verschillende factoren: feesten, strand, restaurants en de hippiemarkten. Eigenlijk wordt er nog niet heel veel de focus gelegd op hoe kindvriendelijk Ibiza is. Wil je dus met je kind naar Ibiza en heb je nog geen idee hoe en wat, wat je kan doen, welke stranden kindvriendelijk zijn? Lees dan verder!

Stranden in Ibiza die perfect zijn voor om de kinderen mee te nemen. Er zijn namelijk flink wat stranden aanwezig op Ibiza. Niet alle stranden zijn even kindvriendelijk. We hebben hier een selectie gemaakt van Stranden die kindvriendelijk worden ervaren door de toeristen in Ibiza:

  • Cala Salada: Een rustig strand ten noorden van San Antonio. Je hebt hier een schitterende zee, een klein en makkelijk restaurantje waarbij ze voornamelijk vis serveren. Het is hier niet zo druk als doorgaans bij de stranden in Ibiza maar juist voor gezinnen is dit strand ideaal.
  • Beachclub van Atzaro op Cala Nova: Hier is een speciale kinderhoek gemaakt voor de kinderen die willen spelen op het eiland. Hier kunnen ze zich kosteloos vermaken met speelgoed en een klein houten bootje.
  • Playa Liu Blau: Een beschutte baai in Ibiza. Je kunt hier heerlijk lunchen bij Pura Vida. Je kunt hier genieten van muziek van een DJ en de kinderen Woden vermaakt op het strand of onder het genot van een kindermenu.

Er zijn uiteraard een stuk meer kindvriendelijke stranden, deze waren de uitspringende stranden. Kinderen worden hier vermaakt en kunnen genieten van verschillende dingen. Ze houden uiteindelijk toch niet van stilzitten en bruin worden ;).

In Ibiza zijn er dus een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Er zijn verschillende dingen die je verblijf in Ibiza kunnen optimaliseren en leuker kunnen maken! We hopen dat je hier iets mee kan.