Home Hippiemarkt Ibiza

Hippiemarkt Ibiza

Wie zegt dat Ibiza alleen maar beroemd is door de heerlijke stranden en de hippe feesten? Die heeft het fout! De hippiemarkt op Ibiza is een hele belevenis. Hier staat geen viskraam of stroopwafelkraam, maar super leuke kraampjes die allemaal draaien om de trends uit de mode-industrie. Er hangt een heel apart apart maar gezellig sfeertje op de markten in Ibiza. Niet alleen toeristen komen af op deze markten maar ook beroemde bezoekers laten zich hier inspireren! Hieronder vind je de bekendste hippiemarkten van Ibiza:

Hippiemarkt Es Canar

De Hippiemarkt es Canar wordt van april tot oktober altijd op woensdag gehouden. Deze markt is wel een van de grootste attracties te noemen op het eiland Ibiza. De Hippiemarkt wordt gehouden midden in een woonwijk op een verhard terrein. Er zijn verschillende restaurants en hotels te vinden rondom deze markt. Je verveelt je geen moment, want er zijn maar liefst meer dan 400 kraampjes waardoor je een hele leuke wandeling kunt maken. Er wordt vaak live muziek getoond, of op sommige dagen mag je zelfs genieten van heerlijke diverse optredens.

Locatie van de markt

Es cana op de kaart van Ibiza

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden:
April-Oktober, elke woensdag van 10:00 tot 18:00 uur.

Locatie:
Club Punta Arabi
Avenida Punta Arabi

hippiemarkt
hippie ibiza
hippiemarkt

Hippiemarkt Las Dalias

Las Dalias, één van de grotere en bekendere hippiemarkten op Ibiza. Al sinds 1985 is dit dé hippiemarkt van Ibiza en eigenlijk moet je hier een keer zijn geweest voordat je het eiland verlaat. Daardoor is deze hippiemarkt echt een trekpleister geworden voor de bezoekers. Het is een stuk commerciëler dan voorheen maar dat maakt het niet minder mooi. Elke zondag planten er ongeveer 200 kraampjes neer. Variërend van kleding, sieraden, snuisteren. Mocht je iets nodig hebben, het is er! Er heerst een geweldige sfeer op de markt en de muziek klinkt door de hele markt heen. Zelfs voor kinderen is er genoeg te doen! Er zijn draaimolens en nog meer kraampjes voor de kinderen die meegaan met hun ouders. Er komen gemiddeld 20.000 bezoekers in de zomermaanden naar de hippiemarkt Las Dalias.

Locatie Hippiemarkt Las Dalias

Wanneer je met de auto naar deze hippiemarkt gaat is het handig om te weten dat je voor een paar euro een parkeerplek hebt voor je auto. Hedendaags is er webshop in de lucht waar verschillende producten van de markt worden aangeboden. In het hoogseizoen zijn er op maandagavond Night markets aanwezig voor de mensen onder ons die liever niet productief zijn in de volle zon; dit is ideaal!

Las Dalias heeft ook elk jaar een Nederlands tintje. In de Westergasfabriek in Amsterdam komen de markten van Ibiza bijeen om de Nederlanders te laten proeven van de sfeer van het eiland. Meer dan 100 kraampjes met producten en souvenirs zullen hier aanwezig zijn. Voor een hapje en een drankje kun je hier ook terecht!

De openingstijden van Las Dalias:

Elke zaterdag van april – oktober van 10:00 tot 20:00 uur.
Elke zaterdag van november – maart van 10:00 – 18:00 uur.

Locatie:


Carretera Eivissa – San Carlos KM 12
Sant Carles de Peralta

Kunstmarkt

Voor kunst kun je zeker naar Ibiza. De welbekende kunstmarkten in Dalt Vila, La Marina of Ses Figueretes zijn grote aanraders! Voor kunstnijverheid en geschenken kun je het beste naar San Antonio gaan. In het hoogseizoen kom je op iedere donderdag een echte ambachtsmarkt tegen in Sant Miquel. Ook worden er naast kunstnijverheid nog beurzen georganiseerd met Pasen en eind september. Een ander voorbeeld is de Art Clu of Ibiza.
Een groep kunstenaars kwam in 2002 samen in Ibiza. Ze wilde een nieuwe manier creëren om hun kunst toegankelijk te maken voor het publiek. Vanaf dat moment werd de Art Club Of Ibiza opgericht. Het doel is om art evenementen, in de vorm van zogeheten kunstmarkten, te organiseren in Las Dalias, waar meerdere kunstenaars hun kunstwerken tentoonstellen.

In de afgelopen jaren vonden er verschillende kunstmarkten plaats. Tussen mei en oktober vonden deze plaats. Deze maandelijkse kunsttentoonstellingen worden ook wel Noche Del Arte genoemd (Avond van de kunst). In 2008 is het evenement omgetoverd tot Domingo del Arte. Vanaf 19:00 uur tot middernacht kun je genieten van verschillende optredens, video’s, projecties en installaties. Iedere decembermaand organiseert de Art Club Ibiza een kunstmarkt en een tentoonstelling van speciale kleinformaat en kunstwerken. Deze zullen een prachtig en uniek geschenk vormen voor heel Ibiza.

De bovenstaande markten zijn dus uiteraard aanraders, wil je een goede en gezellige middag beleven? Bezoek dan vooral een van de markten!