Home Ibiza Airport

Ibiza Airport

by

Locatie Ibiza Airport

Eivissa Aeropuerto de Ibiza, dit is de luchthaven van Ibiza. Dit vliegveld staat ongeveer 70 jaar gevestigd in Ibiza, waar toenertijd geen buitenlandse vliegtuigen aankwamen.

Dit moderne vliegveld ligt op maar 7,5 kilometer van de hoofdstad van Ibiza. De verbinden met de belangrijkste toeristische gebieden is heel goed geregeld. Voornamelijk met grotere bussen worden de toeristen op een logische volgorde afgezet op de plaats van de verblijven.

 

Consumptie op het vliegveld

Aangekomen op het vliegveld kunnen de benen eindelijk weer gestrekt worden en is het voor de meesten tijd om iets lekkers te eten. Op het vliegveld in Ibiza hoeft niemand zich te vervelen want er zijn heel veel leuke winkeltjes waar echt typische Ibiza spulletjes gekocht kunnen worden. Ook zijn er tax free shops waar nog goedkoop een geurtje of zonnebril kan worden gescoord. Ook zijn er twee restaurantjes waar een lekker bakje koffie gedronken kan worden.

vliegtuig
vliegveld

Tips Ibiza Airport

Zit je er aan te denken om een auto te huren op het vliegveld en wil je met deze auto ook de leuke idyllische strandjes bezoeken? Dan is het wel een aanraden om een auto met vierwielaandrijving te kiezen. Het is natuurlijk super leuk om een klein en oud autootje te huren (net als in de films) maar hier heb je helemaal niks aan als je onderaan een berg staat om de helling op te moeten.

 

Voordat je op het knopje van ‘boeken’ drukt, is het verstandig dat je precies weet welke data, vanaf welk vliegveld en met welke vliegtuigmaatschappij je vliegt. Er zijn namelijk heel veel verschillende opties en prijzen als het gaat om een vakantie naar Ibiza. Neem de tijd en begin op tijd met het vergelijken van de mogelijkheden om je vakantie te houden op Ibiza!

Winkels Ibiza Airport

Op de luchthaven zijn er verschillende winkels aanwezig. Er wordt van alles verkocht. Zowel snoepgoed tot speelgoed, maar ook souvenirs en drogisterij-artikelen zijn te vinden op de Aeropuerto de Ibiza. Winkels zoals: Gourmed, LOL Ibiza, The Market, Hippy Market, Hard Rock Café, ClubIbiza, Music Network, GAP & Superdry, News&Books en The Express Shop.

Faciliteiten Ibiza Airport

Op Ibiza airport zijn er naast de winkeltjes en restaurants nog veel meer dingen aanwezig waar je wat aan hebt. We hebben hier een overzicht gemaakt van alles wat aanwezig is, en wat er niet aanwezig is zodat je je hierop kunt instellen.

Geldautomaten: Op het vliegveld zijn er geldautomaten aanwezig, er kunnen kosten worden gevraagd voor het gebruik van de machine. Zorg er dus voor dat je deze kosten incalculeert. Verder moet je ook kijken naar je opnamegrens wanneer je internationaal reist, zo kom je niet voor verassingen te staan wanneer je op vakantie gaat naar Ibiza.

Valutawissel: Mocht je veel geld hebben uit verschillende valuta, er is een wisselkantoor aanwezig op het vliegveld. Deze is beschikbaar op verdieping 0, aankomsthal.

Eten & Drinken: Er zijn verschillende restaurants die werken met bepaalde schemas in hoogseizoen en andere seizoenen. Het volgende restaurant is 24 uur open in het hoogseizoen: Santa Gloria (Landzijde, aankomsten, in het laagseizoen open van 7 uur ochtends tot 11 uur in de avond).

Informatiebalie: Locatie is bij de check in aanwezig, begane grond (Verdieping 0).

Bagage opslag: Niet beschikbaar

Mobiel opladen: Nog niet beschikbaar

Apotheek: Geneesmiddelen op recept en hulpmiddelen voor gezondheid en schoonheid. Beschikbaar bij Farmacia. Locatie: Vertrek, landzijde, 1e verdieping. Openingstijden: 7:00 uur tot 22:00 uur.

Rest zones: Niet beschikbaar

Douches: Niet beschikbaar

Parkeerkosten Ibiza Airport

Parkeren op Ibiza Airport kan op het overdekte parkeerterrein P1 Car Park, hiervandaan is het slechts 1 tot 3 minuutjes lopen naar het vliegveld/ terminal. We hebben hieronder een schema gemaakt waar de parkeerkosten staan van 60 minuten tot 3 weken op het P1 Car Park.

Parkeerkosten P1 Car Park
60 minuten € 1,17
1 dag € 14,50
2 dagen    €29,-
3 dagen € 43,50
1 week € 92,50
2 weken € 173,-
3 weken € 253,50

Daarnaast heb je op Ibiza ook nog het Long-Stay Car park in Ibiza. Deze parkeerplaats is ongeveer 6 minuutjes lopen tot het vliegveld. Hier kunnen 563 auto’s parkeren voor een ander tarief dan bij de P1 Car Parking.  Hieronder volgen de tarieven voor het parkeren op het Long-Stay Car Park

  • Eerste minuut: € 0.292760.
  • Minuut 2 tot Minuut 30: € 0.10096 per minuut.
  • Minuut 31 tot minuut 60: € 0.019518 per minuut.
  • Vanaf een uur: € 0.028432 per minuut.
  • Maximum per dag tot aan 4 dagen: € 14.50.
  • Maximum per dag vanaf dag 5: € 11.50.

Gerelateerde artikelen: