Home Kaart Ibiza

Kaart Ibiza

by

Kaart Ibiza

Het drukbezochte eiland Ibiza is een van de bekendste vakantiebestemmingen van Europa. Het staat bekend om het uitgaansleven. Er zijn dan ook zeer regelmatig feesten. Veel mensen hebben wel van ibiza gehoord, maar weten niet precies waar Ibiza ligt.

Het eiland Ibiza bevindt zich in de Middellandse Zee en behoort tot Spanje. Ibiza is onderdeel van de eilandengroep de Balearen. Deze groep eilanden bestaat uit meerdere eilanden, waar Mallorca en Ibiza de meest bekende van zijn. Ibiza is kleiner dan Mallorca en heeft een oppervlakte van ruim 550 vierkante kilometer. Het aantal inwoners van Ibiza is ruim 140.000 mensen. Gedurende de zomermaanden is het vele malen drukker erg populair.

Bekende plaatsen op Ibiza zijn Ibiza-Stad, Playa d’en Bossa en Figueretas. Wil je weten waar deze precies liggen? Zoom dan even in op de interactieve kaart. Je kunt deze kaart ook gemakkelijk gebruiken om de route te bepalen en precies te zien waar je je bevindt als je op vakantie bent!

Bezienswaardigheden in Ibiza

Je gaat op vakantie naar Ibiza en naast het uitgebreide uitgaansleven zijn er uiteraard nog een aantal plekken waardoor je bezoek aan Ibiza onvergetelijk wordt! Dit zijn plekken waar de locals graag komen of juist de plekjes die niet iedereen kent. We hebben in de mooiste, leukste en opvallendste bezienswaardigheden gezien en geselecteerd en deze hebben we op een rijtje gezet. Maak je vakantie nog onvergetelijker.

 

EMONK:

Sinds 2010 bestaat EMONK, het komt voort uit een liefdesverhaal. Geïnspireerd op Ibiza door een Boheemse levensstijl, geheime stranden en de hippiemarkten.
Leo en Vir zijn de oprichters van EMONK, ze gaven hun leventje in London op om in Ibiza te gaan wonen. De producten zijn 100% met de hand gemaakt en van materialen die ze over de hele wereld hebben verzameld. “Want elk mens is uniek, zo is onze kleding” aldus EMONK. Ze verkopen onder andere laarsjes, kleding, accessoires, tassen en hoeden. Dit allemaal op de Boheemse Ibiza stijl. In 2010 brachten Leo en Vir de veer extentions naar Ibiza, dit werd een grote trend die helemaal past in de lifestyle. Bezoek dus deze winkel als je in Ibiza bent.

Adres:
Carrer de sa Creau, 6

 

Cinema Paradiso

Wanneer je houdt van films en het gaan naar de bioscoop? De ‘Cinema Paradiso’ geeft een compleet nieuwe beleving aan je lijstje. Deze openluchtbioscoop is een van de hotspots van Ibiza. Een nadeel van deze unieke ervaring is dat in deze bioscoop niet de nieuwste films worden gedraaid, maar wel de klassiekers. De naam is afgeleid uit de gelijknamige film uit 1988. Het decor bestaat uit een filmdoek, lampjes en de sterrenhemel. Deze openluchtbioscoop is tevens ook privé te huren. Daar leg je alleen wel €375,- voor neer.

Adres:
Carrer Portal Nou, 17
07800 Ibiza Stad
+34 607 338 588
www.Cinemaparadisoibiza.com

 

Sal de Ibiza

Buiten al het gefeest en de gezelligheid op Ibiza is er ook nog plek voor de natuur. De zoutvelden Ses Salines zijn hier een perfect voorbeeld van! Heel tof om een keer te bezoeken. De kwaliteit van dit zout is op het hoogste niveau en de verpakkingen zien er erg orgineel uit. Je kan ook een souvenir meenemen voor thuis. Naast zout kan je hier ook chocola, chips, zeezout en verschillende soorten zout (zout met chili, bloemen of kruiden).

Adres:

Carretera Santa Eulalia del Rio
07840
IBIZA
Spain Santa Eulalia Del Rio
Islas Baleares
Spain

Cala Bonita

Een Plekje tussen Ibiza-stad en Santa Eulalia zit deze Beach bar in een mooie baan met een schitterend strandje. Hier ga je heen wanneer je lekker Mediterraans wilt eten en een cocktail wilt drinken.

 

Jesús

Zo heb je ook het kleine dorpje Jesús. Dit ligt ongeveer 4 km ten noordoosten van Ibiza-Stad. De hystorische kerk is dan ook vaak hét symbool waar dit dorpje mee wordt aangeduid. Dit bevindt zich in het midden van het dorp. In de nabije omgeving van Jesús liggen de bekende stranden, waaronder Talamance en S’Estanyol. Daarentegen heeft Jesús ook meer dan genoeg te bieden waardoor een bezoek aan dit wonderbaarlijke dorp zeker de moeite waard is! Het dorpje heeft een prachtige natuur en is erg populair door de goede restaurants, winkels en zelfs een sportschool. De lokale inwoners zijn helemaal weg van het dorp wegens de minimalistische en mooie architectuur en het sterke eenheidsgevoel dat er heerst binnen dit dorp.

 

Sunset Ashram

De zonsondergang hoort bij Ibiza en waar doe je dit beter dan bij Sunset Ashram. Op het internet zijn er verschillende verhalen over. Doordeweeks wordt hier muziek gedraaid door verschillende dj’s. In het weekend wordt er live muziek gespeeld in een rustige setting.