Home Mooiste stranden Ibiza

Mooiste stranden Ibiza

Ibiza staat bekend om haar schitterende stranden. Wil je lekker bruin bakken op een strand met een goede gezellige sfeer of juist de rustige stranden? We hebben de stranden op Ibiza geselecteerd waarvan je voorafgaand aan je vakantie alleen maar van kan dromen. Bekijk hieronder de top 7 van de mooiste stranden van Ibiza en vervolgens alle overige stranden van Ibiza om het perfecte strand voor jou te zoeken!

De mooiste stranden van Ibiza
Mooiste stranden Ibiza Kaart - Kaart Ibiza
Klik op de kaart voor een vergroting

Stranden in Ibiza

Nader uitgelicht

Een aantal mooie stranden in Ibiza hebben we nader uitgelicht met een speciale pagina zodat je goed van te voren kunt beoordelen of één van deze standen iets voor jou is.

Top 7 Stranden Ibiza

Cala Boix

Het strand van Cala Boix bevindt zich aan de oostkant van het eiland Ibiza en is een echte insider tip. Dit is de ideale kant om even te ontsnappen van alle drukte van de stad en het massatoerisme. Het zand op het strand staat bekend om zijn donkere, bijna grijze, kleur. Dit vind je bijna nergens anders op Ibiza. Relax vooral en geniet van de frisse zeewind terwijl je luistert naar het ontspannen geluid van de golven. Je kunt Cala Boix alleen bereiken via een steile rots trap, dus wees voorzichtig bij het afdalen! Een kleine tip: het donkere zand wordt natuurlijk sneller warm door de zonnestralen, dus zorg ervoor dat je in de namiddag zeker met slippers of andere fijne schoenen over het strand wandelt zodat je je voeten niet verbrand.

 

Cala Conta

Over het algemeen hoeft dit prachtige strand geen verdere uitleg. Dit is een erg populair strand met ontzettend veel voorzieningen. De uitzichten op dit brede strand zijn schitterend en de lichtblauwe zee is erg uitnodigend. De strandbezoekers kunnen er ligbedden en parasols huren. Zo zijn er ook verschillende restaurants en bars aanwezig en kan er gebruik gemaakt worden van toiletten en douches. Het strand is daarnaast ook toegankelijk voor mindervaliden en voor de veiligheid zijn hier ook ten alle tijde lifeguards aanwezig.Je kunt dit strand gemakkelijk bereiken met de auto, bus of de ferry. Vanaf San Antonio is het ongeveer een klein kwartiertje rijden. De ferry vertrekt vanuit de haven van San Antonio en gaat langs verschillende hotels voordat hij het strand van Cala Conta bereikt. Je kunt hier erg goed parkeren rondom het strand, al kan het in het hoogseizoen het wel eens druk zijn.

Sa Caleta

Dit strand wordt ook wel Es Bol Nou genoemd. Het is omringt door schitterende bomen en kliffen. De zee is hier relatief gezien erg rustig. Dit strand is gewoonweg genieten! Veel toeristen gaan hierheen omdat het een prachtige plek is om een foto te maken. Het strand is gelegen in het zuiden van Ibiza. Als je ongeveer tien minuutjes rijdt vanaf Playa d’En Bossa ben je er al! Er zijn diverse restaurants aanwezig en je kunt hier bedden en parasols huren. Als je even helemaal in de relax modus wilt kun je je zelf laten masseren in een klein winkeltje!

Mooiste strand Ibiza
Zonsondergang - Strand Ibiza

Cala Xarraca

Een bescheiden strandje dat omgeven is met rotsen en heel helder water. Het heerlijke zand aan de voeten en ondertussen het heldere water waar je zo doorheen kunt kijken. Op dit strandje is het nooit erg druk en kun je helemaal tot rust komen. Er is ook één restaurantje waar je traditionele Spaanse gerechten kunt eten. Tip: ga voor de dagverse vis!

Cala Vadella

Dit is een groter en breder strand dan Cala Xarraca. Hierdoor is dit strand iets minder intiem en gezellig. Ook om dit strandje heen liggen rotsen en kun je er met de boot komen. Heb je kleine kinderen? Dan is dit strand ideaal omdat het heel ondiep is hier. Naast Cala Vadella vind je verschillende strandtentjes en winkeltjes. Op dit strand kun je het makkelijk de hele dag uithouden!

Cala Bonita

Cala Bonita verdient zeker een plek in onze aanbevelingen voor de mooiste stranden van Ibiza. In 2016 is Cala Bonita helemaal vernieuwd. Zoek je een mooie baai, ligbedden, een achtergrondmuziekje en zeer goed eten? Vergeet dan zeker niet om Cala Bonita te bezoeken. Meer weten over Cala Bonita? Lees hier meer over Cala Bonita.

Cala d’Hort

Het uitzicht op het strand van Cala d’Hort is het mooiste uitzicht van het hele eiland. Vanaf dit strand heb je uitzicht op Es Vedra. Dit strandje is klein met rotsen en zand. Een tip is om een strandbedje te huren waarop je lekker comfortabel kunt liggen. Het strand is niet groot, dus als je een strandbedje wilt bemachtigen, moet je er snel bij zijn!

Cala Benirrás

In het noorden van Ibiza vind je Cala Benirrás. Tien minuten rijden van San Miguel vind je het strand van Benirrás. Dit is een afwisseling van zand en kiezelstenen. De zee is hier voor een relatief lange periode ondiep. Het glasheldere water maakt dit strand een ideale plek om te duiken en te snorkelen. Je kunt hier de meest kleurrijke vissen spotten. Daarnaast heeft Cala Benirrás ook iets unieks waar andere stranden over Ibiza niet beschikken, namelijk een bruisende hippie-gemeenschap. Iedere zondag avond begeleiden ze een prachtige zonsondergang met trommelmuziek. Dit is zeker een strand wat je bezocht moet hebben!

Mooiste stranden Ibiza

Alle stranden Ibiza 

Heb je de top 7 stranden allemaal al een keer gehad en wil je een keer een nieuw strand proberen. Hieronder vind je alle stranden van Ibiza in een lijstje. Er zit vast wel een strand tussen waar jij weer helemaal tot rust komt!

Talamanca

Dit zandstrand is het populairste gezinsstrand op het eiland Ibiza. Het is een kwartiertje lopen van het centrum. Het strand is lang en breed. Het is fijn en wit zand van natuurlijke oorsprong. Het is rustig en kristalhelder water, met een zandbodem en enkele onderwaterplanten. Er is gemakkelijk toegang tot dit strand. Dit strand van Talamanca is zo’n 400 meter lang en 25 meter breed. Het is gelegen in het zuidoosten van Ibiza. De substraat is natuurlijk zand met een bruine kleur. De zeebodem is zand, ondiep en neem zeer langzaam toe. Dit maakt het zo geschikt voor kinderen. Het milieu is hier residentieel en toeristisch.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig
Talamanca ibiza

Ses Figueretes

Dit strand is het enige stedelijke strand in de stad van Ibiza. Het is gelegen in de buurt met dezelfde naam. Dit strand is gevormd door de langs reeks van baaien met fijn zand en helder water. Het is zeer bekend en wordt bezocht door bewoners, zowel toeristen die hier een aantal weken verblijven. Het strand is 200 meter lang en 25 meter breed. Het is gelegen in het zuidoosten. Het is grofkorrelig zand met een natuurlijke, bruine kleur. De zeebodem is zand, tevens ondiep en de omgeving is hier zeer milieuvriendelijk.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Platja d’en Bossa

Platja d’en Bossa is het langste zandstrand van het eiland Ibiza en behoort tot de gemeentes Sant Josep de Sa Talaia en Ibiza. In de winter is het prachtige voor een lange strandwandeling door het witte zand. In de zomer is het een van de meeste bezochte stranden, omdat dit prettig is door de nabijgelegen hotels, winkels en restaurants. Het strand is 2.7 kilometer lang en 25 meter breed. Het strand is in het zuidoosten gelegen op het eiland Ibiza. Het is een natuurlijk fijn zand strand, wat licht is van kleur. De zeebodem is zand met wat enkele rotsachtige gebieden. Er is hier weinig diepte. Het milieu is stedelijk en erg toeristisch.

Faciliteiten: 

 • Bushalte
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig
Platja d'en Bossa strand Ibiza

Es Cavallet

Het strand Es Cavallet ligt in de omgeving van het natuurpark Ses Salines. Dit is een van de meest bekende naaktstranden van Spanje. Dit strand wordt veel bezocht door homo’s. De structuur is erg open en lang. Het wordt omringd door verschillende duinen. Je zult plekken vinden om te zonnebaden en te baden in het kristalheldere water. Het is een ontzettend lang strand, namelijk 1.100 meter! Het is 40 meter breed. Je vindt dit strand in het oosten van Ibiza. Het strand is rotsachtig en omgeven door een natuurlijk milieu.

Faciliteiten: 

 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Ses Salines

Dit strand is een trendy strand en tevens ook een ontmoetingsplaats voor beroemde mensen van over de hele wereld. Dit strand maakt deel uit van het natuurlijk Ses Salines. Dit is een gebied dat sterk beschermd wordt wegens de hoge ecologische waarde. Het is omgeven door weelderige bossen. Dit is een zeer populair strand wegens de transparantie van het water, maar ook de brede diversiteit aan diensten. Het strand is 1.500 meter lang en 30 meter breed. Het is gelegen in het zuiden van Ibiza, waarvan de substraat natuurlijk fijn zand is en licht van kleur. Het is een ondiep strand en de omgeving is een natuurlijk milieu.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Es Bol Nou

Het strand Es Bol Nou wordt omringd door kleine kliffen die gevormd zijn door oranje kleurige klei rotsen. Deze kleine inham onderscheid zich voor de rustige omgeving en het heldere water. Het is opvallend dat sommige zwemmers van de gelegenheid gebruik maken om een kleibad te nemen. Het unieke strand is 70 meter lang en 15 meter breed. Het bevindt zich in het zuidoosten van Ibiza. Het is een natuurlijk fijn zand strand met een bruine kleur. De zeebodem is zand met heel af en toe wat zeewier. Het is een erg milieuvriendelijk strand.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Cala des Jondal

Cala desJondal kun je vinden in een brede baai die op het zuiden uit kijkt en een van de meest populaire stranden is wegens het feit dat het hier altijd fris en schoon is. Daarnaast zijn er vele diensten die mensen verrassen. Het is een kiezelstrand met houten loopbruggen die je toegang geeft tot het water. Het strand is 300 meter lang en 20 meter breed. Je kunt dit vinden in het zuidwesten van Ibiza. Er zijn enkele rotsformaties. De zeebodem zijn keien en fijn zand. Er is hier weinig diepte. Het milieu is natuurlijk en agrarisch.

Faciliteiten: 

 • Lifeguard aanwezig
 • Kiezelstrand
 • Restaurants en cafés aanwezig

Es Xarco

Es Xarco is een afgelegen kusthoek wat gevormd is door kleine afgesloten baaien van smalle breedte. De nabijheid van de monding van een stortvloed heeft gezorgd voor een inheemse vegetatie. Het is een nog niet erg bekende plaats, al heeft het een snackbar waar je jezelf kunt opfrissen en iets lekkers kunt gaan eten. Het strand is erg klein, namelijk 100 bij 15 meter. Je vindt dit strand in het zuiden van Ibiza. Het is een natuurlijk fijn zand strand, wat licht is van kleur. Het is een natuurlijk strand in een prettig milieu.

Faciliteiten: 

 • Kiezelstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Port des Torrent

Port des Torrent is een zeer prettig zandstrand, wat gelegen is aan het begin van de baai van Portmany. Het is genoemd naar het ontstaan in de monding van een stortvloed. Dit is een natuurlijke haven waar een groot woon- en toeristisch gebied zich heeft ontwikkeld. Dit strand biedt allerlei soorten diensten aan en daarom kiezen veel bewoners ervoor om een verfrissende duik te nemen en daarna een lokaal gerecht te eten in een van de populaire restaurants. Het strand is 100 meter lang en 50 meter breed. Je vind dit strand in het noordwesten van Ibiza. Het is een fijn en natuurlijk zand strand met een bruine kleur, ideaal om met je gezelschap je handdoeken uit te klappen. Dit strand is 100 meter lang en 50 meter breed. Je vindt dit strand in het noordwesten van Ibiza. Het heeft een fijn zandstrand met enkele rotsen. Ook de diepte is hier beperkt. Er is veel toerisme op dit strand.

Faciliteiten: 

 • Kiezelstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Cala Carbó

Het strand Cala Carbó heeft een kleine baai die erg beschermd is en omgeven door dennenbossen. Het is rustig en vertrouwd en toepasselijk om met kinderen te zijn op dit strand. Dit strand is ook erg klein, namelijk 60 meter lang en 50 meter breed. Je vindt dit strand in het westen van Ibiza. Het is een natuurlijk zand strand met een lichte kleur. De zeebodem is een zand strand en voorzien van kiezels en algengebieden. Er is weinig diepte en een zeer vloeiende helling. Het milieu is hier natuurlijk.

Faciliteiten: 

 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Cala Vedella

Dit strand onderscheidt zich door het brede aanbod in diensten, restaurants en bars. Maar ook zijn er verschillende winkels en mogelijkheden tot het beoefenen van watersport. Er is een zwembad met kristalhelder water, wat zeer populair en vertrouwd is. Dit is een perfecte plek om te genieten van een dagje aan het strand! Cala Vedella is 260 meter lang en 50 tot 80 meter breed. Dit strand vindt je in het westen van Ibiza. Het is een fijnkorrelig natuurlijk zand strand met enkele rotsachtige gebieden in de zeebodem. Het is hier redelijk ondiep met een vlotte helling. Het milieu hier is erg schoon maar tegelijkertijd ook toeristisch. Het is een goed onderhouden strand.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Cala Moli

Dit strand is omgeven door dennenbossen en mediterrane vegetatie en vanuit deze kleine baai en de kliffen kun je genieten van een prachtig uitzicht. Dit is een rustig plekje om een bad te nemen en te ontspannen. Het strand is 75 meter lang en 35 meter breed. Dit strand vindt je in het noordwesten. Het is een natuurlijk grof zand. Het strand is afwisselend, namelijk zand, keien, rotsen en onderwater  vegetatie. Er is hier een matige diepte en vloeiende helling. Het milieu is residentieel en toeristisch.

Faciliteiten: 

 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Cala Tarida

Het strand Cala Tarida is een erg toeristisch strand. Er zijn vele diensten, maar ook hotels, restaurants en strandbars. Je kunt hier verblijven aan de rand van de zee of genieten van de lokale keuken in een prachtige omgeving. Het strand is erg uitgebreid heeft diverse watersport activiteiten. Het strand is 260 meter lang en 40 meter breed. Je kunt dit strand vinden in het zuidwesten van Ibiza. Het is een natuurlijk fijn zand strand en het is licht van kleur. De zeebodem is zand, erg ondiep en een lichte helling. Het strand is erg toeristisch en kan daarom soms druk zijn.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Cala Codolar

Dit ruwe zand strand is klein en rustig, wat je kunt vinden in het westen van Ibiza. Het bevindt zich in een inlaat, wat bescherm is tegen wind en golven. Als je zelf eten of jezelf wilt opfrissen, is er een snackbar en een restaurant waar je kunt genieten uit de meest smakelijke gerechten. Het strand is 70 meter breed en 40 meter lang. Je kunt dit vinden in het zuidwesten van Ibiza. Het is een natuurlijk zstrand met af en toe rotsachtige gebieden. De gemiddelde diepte is ongeveer 3 meter. De omgeving is hier residentieel.

Faciliteiten: 

 • Kiezelstrand
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Platges de Comte

Platges de Comte is een groep van verschillende baaien, wat gelegen is in een natuurlijk omgeving van een schoonheid. Je kunt de kleurrijke schouwspel van de zon zien bij de zonsondergang. De combinatie van de helderheid van het zand en de weerkaatsing van de zon op het turquoise water, maakt dit strand op elk moment van het jaar een paradijs om te zijn. Er zijn ook verschillende eet locaties in de omgeving. Het strand is 600 meter lang en 30 meter breed. Je vindt dit strand in het noordwesten van Ibiza. Het is een fijn zand strand met een geroosterde kleur van rotsachtige platforms. De zeebodem is van zand en is in de grootste uitrekking gecombineerd met rotsachtige gebieden. Het milieu is hier natuurlijk. Dit strand is zeker een aanrader!

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Cala Bassa

Dit strand bevat een authentiek natuurlijk zwembad, wat beschouwd is als een van de mooiste stranden van het eiland door de kwaliteit van het zand en het weelderige bos van jeneverbessen en dennenbomen eromheen. Het is ten zeerste aanbevolen de boottocht vanuit Sant Antoni, die Ibiza verlaat op het strand. Het strand is 250 meter lang en 35 meter breed. Je kunt dit eiland binden in het noordwesten van Ibiza. Het heeft een natuurlijk fijn  zand met een gouden kleur. De zeebodem is zand met her en der wat rotsen en algen. De diepte verminderd langzaam aan. Het strand bevindt zich in een natuurlijk milieu. Het is hier altijd schoon.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

S’Estanyol

Het strand S’Estanyol is een klein, maar druk bezochte baai. Het is ideaal voor mensen die van wandelen houden. Het bevindt zich namelijk in een natuurlijk omgeving. Het is op een strand waar je je krachten kunt herstellen. Het is een klein strand van 70 meter lang en 25 meter breed. Het eiland kun je vinden in het zuidoosten van Ibiza. Het is een natuurlijk zand van middelmatige korrel en bruine kleur. Je treft hier enkele rotsformaties. De zeebodem is rotsachtig en bevat algen met wat zandgebieden. Het milieu is erg natuurlijk.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Es Pouet

Het strand Es Pouet is een van de meest populaire stranden in de baai van Sant Antoni. Ondanks het in een druk en stedelijk gebied ligt, is het hier erg netjes. Door het ondiepe water is het ideaal om hier te spelen voor kinderen. De naam van dit strand is te danken aan het bestaan van een kleine oude put aan de kust. Het strand van Es Pouet is 150 meter lang en 35 meter breed. Je vindt dit strand in het noordoosten van Ibiza. Het strand is natuurlijk fijn zand en licht van kleur. De zeebodem is zand, ondiep en een lichte helling. Het milieu is stedelijk en toeristisch.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

S’Arenal

Dit strand is het enige stedelijke strand in de gemeente Sant Antoni. Dit strand is een lang en smal strand met fijn zand, wat gemakkelijk loopt en veel wordt bezocht door toeristen die in deze gemeente verblijven. Het is een strand met een breed scala aan diensten, zoals het huren van parasols en ligbedden, maar ook douches en diverse watersport activiteiten. Het strand is 650 meter lang en 25 meter breed. Het strand is in het westen van Ibiza. Het is grofkorrelig zand met een bruine kleur. De zeebodem is zand, met ondiep water en zachte geleidelijke toename.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Cala Gració

Deze kleine baai wordt bezocht door families in het gebied. Aangebracht tussen softe rotsachtige gebieden en een klein bos van jeneverbessen en dennenbomen. Er zijn hier veel verschillende diensten beschikbaar. Het strand heeft een driehoekige vorm, smal met een tong van zand die het bos in gaat. Op een korte afstand kun je het aquarium Cap Blanc bezoeken. Het strand is 80 meter lang en 150 meter breed. Je kunt dit strand vinden aan de westkust van Ibiza. De substraat is van natuurlijk fijn zand met een bruine kleur. De zeebodem is van zand en zo af en toe komen er wat rotsen. De omgeving is residentieel.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Port de Sant Miquel

Rond de haven van Sant Miquel is een belangrijke toeristische enclave onstaan die geniet van het prachtige zandstrand dat zich uitstrek tot aan de voeten. Het is een gezinsstrand dat de nodige diensten biedt om van alle mogelijkheden te genieten. Het strand is 110 meter lang en 70 meter breed. Je kunt dit strand vinden in het noordwesten van Ibiza. De substraat is van natuurlijke zanden en een medium korrel grootte van lichte kleur. De zeebodem is zand, rotsen en onderwatervegetatie. Het milieu is hier residentieel en toeristisch.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Benirràs

Het unieke strand Benirras is bekend door de lokale vissers in het nabijgelegen dorpje. Dit strand bevindt zich in een gesloten baai, beschermd tegen de harde wind. Er is een breed scala aan gerechten en de aanwezigheid van het nabijgelegen eiland Cap Bernat maakt Benirras tot een speciale plaats. Het is zo’n 150 meter lang en 40 meter breed. Je kunt dit strand vinden in het  westen van Ibiza. Het is een grofkorrelig zand, waarvan de zeebodem grof zand en keien zijn. Het strand bevindt zich in een natuurlijke omgeving.

Faciliteiten: 

 • Lifeguard aanwezig
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig

Cala Xuclar

Cala Xuclar is een goede keuze om te genieten en aan de drukste stranden te ontsnappen. Geniet hier heerlijk uit in de natuurlijke omgeving. Maak van de gelegenheid gebruik om vis te proeven in de kleine restaurants en wandel langs de paden. Het strand is 35 meter lang en 20 meter breed. Je kunt dit strand vinden in het noordwesten van Ibiza. Het strand heeft een natuurlijk zand en heeft een middelgrote korrel en is licht van kleur. De zee heeft wat rotsen en zand. Er is weinig diepte in de vloeiende progressie. Het milieu is residentieel.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Zandstrand

Portinatx

Portinatx is een toeristish gebied, wat je kunt vinden in het noorden van Ibiza. Het bestaat uit drie stranden, namelijk: S’Arenal Gros, S’Arenal Petit en Port de Portinatx. Het zijn stranden met een fijn wit strand en kristalhelder water. Daarnaast zijn er talloze diensten voor toeristen om te huren, waaronder hangmatten en parasols, maar ook waterfietsen en kajaks. Deze stranden bevindingen zich in het noorden van Ibiza. Het zijn natuurlijk fijnkorrelige zandstranden die erg ondiep zijn. Het milieu op deze stranden zijn residentieel en toeristisch.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Cala de Sant Vicent

De schoonheid van het gebied van Cala de Sant Vincer heeft de oprichting bevoorrecht met diverse hotels, restaurants en winkels. Vanaf de nabijgelegen steile hellingen kun je genieten van een onvergetelijk uitzicht. Het strand is 390 meter lang en 30 meter breed. Je kunt dit vinden in het zuidoosten van ibiza. Het is een natuurlijk fijn zand met een zachte bruine kleur. De zeebodem is zand. De dietpe verminderd zich in een soepele progressie. Het milieu is er residentieel en toeristisch.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig

Platja de Santa Eulària

Dit strand is gelegen in de stedelijke kern van de prachtige stad. Het onderscheid zich naast de gemakkelijke bereikbaarheid door de buitengewone transparantie van het water. Er zijn diverse diensten aanwezig in deze drukke baai. Aan de promenade langs de kust vind je bars, restaurants en verschillende winkels om eindeloos te kunnen shoppen! Het strand is 300 meter lang en 30 meter breed. Je vindt dit strand in het zuidoosten van Ibiza. Hier is vaak een zachte wind van zee naar land. De substraat bevat een natuurlijk fijn zand strand wat licht is van kleur. De zeebodem is zandachtig en bevat rotsachtige gebieden, met name aan de rechter zijde. De diepte verminderd langzaam aan. De omgeving is redelijk ruw.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig
Platja de Santa Eularia

Cala Llonga

Cala Llonga is een strand wat een toeristische trekpleister is. Het bevindt zich in een residentiële zone tussen hooggelegen bergformaties en in de monding van een stortvloed. Dit is omgeven door groene vegetatie. Aan de voet van de kliffen rondom het prachtige strand, vind je afgelegen hoeken. Daarnaast zijn er ook kleine baaien die moeilijk te bereiken zijn. Deze zijn ideaal om te zwemmen en uit te rusten. Op dit strand zijn vele diensten en recreatieve mogelijkheden. Ook dit strand is zo’n 190 meter lang en 100 meter breed. Het bevindt zich in de oostkust van Ibiza. Het strand heeft een natuurlijk fijn zand en is licht van kleur. Zo is de zeebodem ook zand en heeft zo wat rotsachtige gebieden. Er is weinig diepte van de kleine helling. Ook dit milieu is residentieel en toeristisch.

Faciliteiten: 

 • Bushalte aanwezig
 • Lifeguard aanwezig
 • Geschikt voor mindervaliden
 • Zandstrand
 • Restaurants en/of cafés aanwezig
 • Hotels en accommodaties aanwezig
Cala Llonga

Dat waren ze dan. De mooiste stranden van Ibiza zijn voorbij gekomen. Heb jij nu nog een favoriet die er niet tussen staat? Echt een verborgen pareltje? Laat het ons dan snel weten!