Home Stranden Ibiza

Stranden Ibiza

by

Ibiza staat bekend om haar schitterende stranden. Wil je lekker bruin bakken op een strand met een goede gezellige sfeer of juist de rustige stranden? We hebben de stranden geselecteerd waarvan je droomt om te zijn in Ibiza. Bekijk hieronder de top 7 van de mooiste stranden van Ibiza en vervolgens alle overige stranden van Ibiza om het perfecte strand voor jou te zoeken!

Top 7 Stranden Ibiza

Strand Cala Xarraca

Een bescheiden strandje dat omgeven is met rotsen en heel helder water. Het heerlijke zand aan de voeten en ondertussen het heldere water waar je zo doorheen kunt kijken. Op dit strandje is het nooit erg druk en kun je helemaal tot rust komen. Er is ook één restaurantje waar je traditionele Spaanse gerechten kunt eten. Tip: ga voor de dagverse vis!

Cala Vadella

Dit is een groter en breder strand dan Cala Xarraca. Hierdoor is dit strand iets minder intiem en gezellig. Ook om dit strandje heen liggen rotsen en kun je er met de boot komen. Heb je kleine kinderen? Dan is dit strand ideaal omdat het heel ondiep is hier.

Naast Cala Vadella vind je verschillende strandtentjes en winkeltjes. Op dit strand kun je het makkelijk de hele dag uithouden!

Strand Ibiza
Zonsondergang - Strand Ibiza

Cala d’Hort

Het uitzicht op het strand van Cala d’Hort is het mooiste uitzicht van het hele eiland. Vanaf dit strand heb je uitzicht op Es Vedra. Dit strandje is klein met rotsen en zand. Een tip is om een strandbedje te huren waarop je lekker comfortabel kunt liggen. Het strand is niet groot, dus als je een strandbedje wilt bemachtigen ben er dan op tijd bij!

Er zijn dus een aantal schitterende stranden in Ibiza waar je een keer geweest zou moeten zijn als je naar Ibiza gaat. We hebben stranden geselecteerd die wat groter en rustiger zijn of juist de kleine, intieme en gezellige stranden.

Cala Benirrás

In het noorden van Ibiza vind je Cala Benirrás. tien minuten rijden van San Miguel vind je het strand van Benirrás. Dit is een afwisselnig van een strand en kiezelstenen. De zee is hier voor een relatief lange periode ondiep. Het glasheldere water maakt dit strand een ideale plek om te duiken en te snorkelen. Je kunt hier de meest kleurrijke vissen spotten. Daarnaast heeft Cala Benirrás ook iets unieks waar andere stranden over Ibiza niet beschikken, namelijk een bruisende hippie-gemeentschap. Iedere zondag avond begeleiden ze een prachtige zonsondergang met trommelmuziek. Dit is zeker een strand wat je bezocht moet hebben!

Cala Boix

Het strand van Cala Boix bevind zich aan de oostkant van het eiland Ibiza en is een echte insider tip. Dit is de ideale kant om even te ontsnappen van alle drukte van de stad en de massa van toerisme. Het strand staat bekend om zijn donkere, bijna grijze, kleur. Dit vind je bijna nergens anders op Ibiza.

Relax vooral en geniet van de frisse zeewind terwijl je luistert naar het ontspannen geluid van de volgen. Je kunt Cala Boix alleen bereiken via een steile rots trap, dus wees voorzichtig bij het afdalen! Een kleine tip: het donkere zand wordt natuurlijk sneller warm door de zonnestralen, dus zorg ervoor dat je in de namiddag zeker met slippers of andere fijne schoenen over het strand wandeld zodat je je voeten niet verbrand.

 

Cala Conta

Over het algemeen hoeft dit prachtige strand geen verdere uitleg. Dit is een erg populair strand met ontzettend veel voorzieningen. De uitzichten op dit brede strand zijn schitterend en de lichtblauwe zee is erg uitnodigend. De strandbezoekers kunnen er ligbedden en parasols huren. Zo zijn er ook verschillende restaurants en bars aanwezig en kan er gebruik gemaakt worden van toiletten en douches. Het strand is daarnaast ook toegankelijk voor mindervaliden en voor de veiligheid zijn hier ook ten alle tijde lifeguards aanwezig.

Je kunt dit strand gemakkelijk bereiken met de auto, bus of de ferry. Vanaf San Antonio is het ongeveer een klein kwartiertje rijden. De ferry vertrekt vanuit de haven van San Antonio en gaat langs verschillende hotels voordat hij het strand van Cala Conta bereikt. Je kunt hier erg goed parkeren rondom het strand, al kan het in het hoogseizoen het wel eens druk zijn.

Sa Caleta

Dit strand wordt ook wel Es Bol Nou genoemd. Het is omringt door schitterende bomen en kliffen. De zee is hier relatief gezien erg rustig. Dit strand is gewoonweg genieten! Veel touristen gaan hierheen omdat het een prachtig gedeelte is om een foto te maken. Het strand is gelegen in het zuiden van Ibiza. Als je ongeveer tien minuutjes rijdt vanaf Playa d’En Bossa ben je er al! Er zijn diverse restaurants aanwezig en je kunt hier bedden en parasols huren. Als je even helemaal in de relax modus wilt kun je je zelf laten masseren in een klein winkeltje!