Home Experimental Beach

Experimental Beach

Schitterend uitzicht, goede muziek en lekkere dineren of genieten van tapas. Dat kan bij Experimental beach op Ibiza. Rijdend langs de zoutwinning van Ibiza kom je uiteindelijk terecht bij Experimental Beach. De -ietwat- hobbelige tocht naar het strand Experimental Beach is het meer dan waard. Eenmaal aangekomen bij Experimental kun je genieten van een fantastisch uitzicht, bijzonder lekkere (house) muziek en heerlijk eten. Als je wilt genieten van een hele dag kun je daar ook ligbedden reserveren om lekker tot rust te komen. Vanaf ca. 15.00 uur gaat de muziek wat harder, komen er meer locals en kun je genieten van een schitterende “sundowner” bij Experimental Beach.

Uitzicht Experimental Beach

Het uitzicht bij Experimental Beach in Ibiza is ongeëvenaard voor dit eiland. Vanaf dit punt, een soort van hoge rots, kijk je ver uit over de zee. Rechts van Experimenta Beach zie je in de verte het vliegveld. Zonder dat je er last van hebt zie je hier steeds vliegtuigen opstijgen en dalen. Afhankelijk van het seizoen zie je uiteindelijk, tussen 21.00 en 22.30 uur, de zon achter de bergen verdwijnen. De laatste zonnestralen van die dag op het water en op Experimental Beach geeft een fantastisch plaatje.

Strand Experimental Beach

Het strand bij Experimental beach is niet het traditionele zandstrand zoals wij dat kennen vanuit Nederland. Desondanks voelt het prima aan op blote voeten. Het zijn ook niet echt kiezels maar meer “verharde” zandondergrond. Experimantal Beach kent ongeveer 20-30 ligbedden. Reserveren is dus zeker in het hoogseizoen noodzakelijk. Afhankelijk van het moment van jouw bezoek kost een ligbed tussen de €30 en €45,- per dag. Bediening vindt plaats aan de ligbedden. Het is ook mogelijk om (kleine) hapjes te bestellen op het ligbed. Gebruik maken van de zee is mogelijk. De aanloop naar de zee moet wel over stenen. Raadzaam is om hier dan altijd slippers voor mee te nemen. In het hoogseizoen wordt er door het restaurant een panton in de zee gelegd die doorloopt tot over de stenen zodat het gemakkelijker is om in het water te komen.

Restaurant Experimental Beach

Het restaurant van Experimental Beach is zeer goed. De echte Spaanse tapas worden hier zeer goed bereid. Deze kun je door de hele dag bestellen, zowel aan tafels als op het strand. De lunch en het diner zijn absolute aanraders. Genieten van een fantastisch uitzicht wordt er zeer goed gekookt. De wijnen en champagnes zijn beschikbaar in alle prijscategorieën. (vanaf €30 tot €300,-)

Experimental beach
Experimental Beach uitzicht

Voordelen Experimental Beach

  • Schitterend uitzicht over de zee.
  • Mooie “sundown” mogelijk.
  • Hip, jonger en (beach)house als achtergrondmuziek
  • Tapas een absolute aanrader

Nadelen Experimental Beach

  • Als de wind ongustig staat dan is het winderig. Tip; Als de vliegtuigen landen over zee (dus niet over Ibiza stad) dan staat de wind gunstig voor Experimental Beach
  • Niet goedkoop
  • Beperkte plaatsen voor ligbedden
  • Water in het hoogseizoen goed te bereiken. Daarvoor moeilijk te bereiken en vanwege diepte minder snel opgewarmd
  • Regelmatig private feesten waardoor het hele strand gesloten is.

De mooiste stranden van Ibiza

Bekijk onze uitgebreide overzichtspagina met alle stranden van Ibiza