Home Ontdek Ibiza Dorpen en Steden

Dorpen en Steden

Ibiza kent vijf gemeenten. Ibiza Stad, Sant Antonio de Portmany, Sant Joan de Labritja, Sant Josep de sa Talaia en Santa Eulalia del Río. Binnen deze vrij gemeenten liggen steden, dorpe, gehuchten en gemeenschappen. Er zijn een aantal plaatsen die meerwaarde bieden vanwege hun status als populaire badplaats. Dit komt dan door het uitgaansleven en de bezienswaardigheden.

 

Ibiza Stad

Als hoofdstad van het eiland is dit de drukste en dichtst bevolkte stad. Deze stad staat bekend om de smalle straatjes met gezellige bars, boetiekjes en nog veel meer. Ibiza Stad is tegen een heuvel aangebouwd. Boven op deze heuvel is de oude stad ‘Dalt Vila’ gelegen. Wanneer je door de oude toegangspoort komt, kom je in een historisch centrum terecht. Wat meteen opvalt is het uitzicht. Het uitzicht is echt fantastisch. Ook is de haven een mooie plek om ’s avonds langs te wandelen.

 

Sant Antoni de Portmany

Vroeger was deze plaats een heel klein vissersplaatsje maar momenteel is deze plaats uitgegroeid tot een stad die veel toeristen aantrekt (en dan vooral Britse toeristen)!

Aangezien deze stad iets minder duur is om te verblijven dan in Ibiza Stad, verblijven hier veel Britten die toch elke dag en nacht makkelijk naar de stad kunnen om hier het nachtleven te beleven.

 

Santa Eulària des Riu

Mooie stranden, prive villa’s en de hippiemarkten is waar deze plek vooral bekend om staat. Het plaatsje is een gezellig centrum. Ook is hier aan bezienswaardigheden geen gebrek. De prachtige jachthaven of de zestiende eeuwse kerk zijn hier gelegen en zijn hele mooie locaties om te bezoeken als je er toch in de buurt bent.