Home Ibiza interessante plaatsen

Ibiza interessante plaatsen

Ibiza kent erg veel bijzondere plekken en interessant plaatsen. Het is een geliefde en prachtige vakantiebestemming. Het eiland heeft van alles in huis voor een geweldige vakantie: zon, strand, en een levendig uitgaansleven. Daarom hebben we voor jou de meest interessante plaatsen eruit gehaald. Formentera is er hier eentje van. Formentera is een eiland dat dicht bij Ibiza ligt. Je bent er binnen +/- 35 minuten en beland in een compleet andere wereld van rust. Maar er zijn ook nog andere plaatsen die je zeker gezien moet hebben wanneer je Ibiza bezoekt!

Zonsondergang bij San Antonio

Een van de mooiste en meest interessante plekken om de zonsondergang mee te maken is op de locatie San Antonio. Dit is een touristenplaats dit in het westen van Ibiza ligt. In de avond krijgt de baai hier een prachtige kleur terwijl de zon onder gaat. Dit maakt de baai van San Anotnio ene van de mooiste plekken op Ibiza om de zonsondergang te bekijken. Langs de baai liggen vele cafe’s waar je kunt zitten om de zonsondergang te bekijken. Café del Mar is een van de bekendste café’s hier.

 

Cala d’Hort

Voor een vakantie naar Ibiza mag een overzicht met de mooiste stranden natuurlijk niet ontbreken. Cala d’Hort is een klein strand, maar zeker de moeite waard om het te bezichtigen. Dit is tegenovergelegen van het eiland Es Vedra. De helderblauwe zee, het fijne zeestrand met af en toe rosten maken dit strand tot een plaatje. Ondanks het kleine strand, is het hier niet vaak druk en heb je dus alle ruimte voor jezelf en je familie, vrienden om hier te genieten en tot rust te komen op je vakantie!

ibiza
ibiza stad

De oude binnenstad van Eivissa: Dalt Vila

Voor velen staat Ibiza bekend als een feest- en zonbestemming zonder al te veel cultuur. Zo bewijst Eivissa juist het tegendeel. In de hoofdstad van Ibiza, Ibiza-Stad of Eivissa, vind je het oude centrum van het eiland. Het bovenste deel van dit oude centrum wordt Dalt Vila genoemd. Deze interessante plaats staat tevens sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst. Zo heeft Dalt Vila 5 poorten, via welke je het bovenste deel kunt betreden en wordt omgeven door oude stadsmuren. Ontzettend gaaf om te zien dus! Binnen deze muren kun je verdwalen in de mystieke straten langs de kenmerkende witte huizen en de oude bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de kathedraal Santa Maria d’Eivissa. Daarnaast heb je in Dalt Vila ook kleine winkeltjes, verschillende musea en restaurants. Afgezien hiervan heeft Ibiza een rijke historie die de bezoekers van het eiland zal boeien om het erfgoed van Ibiza te verkennen.

Es Vedrá

In het oosten van de kust van Ibiza vindt je het kleine rotseiland genaamd Es Vedrá. Deze interessante plaats is zeker de moeite waard om te zien! Vanuit Ibiza gaan vele bootexcursies naar deze beroemde plek. Zo worden er verschillende legendes verteld over Es Vedrá die gaan over Egyptenaren, sirenen en de verzonken stad Atlantis. Eigenlijk is dit eiland een grote rots die wordt omgeven door kraakhelder water. Voor de actievelingen zijn er verschillende paden om rotsen te beklimmen voor een wonderbaarlijk uitzicht. Samen met de andere rotseilanden Es Vedranrell en Els Illots de Ponent maakt Es Vedrá deel uit van een beschermd natuurgebied. Op en rondom de rotseilanden leven namelijk enkele zeldzame plant- en diersoorten. De onderwater natuur van Ibiza wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van dichte en zeer goed bewaard gebleven prairies van het oceanische Posidonia (ook wel zeegras genoemd) en koraalriffen. Deze zeegrasvelden zijn de best bewaarde bedden in het Middellandse Zeegebied. De zeebodem van dit eiland bestaat uit de meest diverse gemeenschap en biedt bescherming aan de drie wereldwijd bedreigde soorten.

es vedra ibiza

Santa Carles de Peralta

Als je op Ibiza verblijft is het zeker een toffe ervaring om een hippiemarkt te bezoeken. Sant Carles de Peralta is een rustig dorpje. Dit is bekend geworden doordat hippies zich er vestigden in de jaren ’50 en ’60. Het dorp staat bekend om de witte rustgevende en mooie architectuur, de kerk in het hard van de stad en de Bar Anita. Iedere zaterdag van de zomermaanden vind hier de Las Dalias hippiemarkt plaats.

 

Cova de Can Marçà

In het noorden van Ibiza vind je meer natuur en rust dan op de rest van het eiland. Hier ligt namelijk ook Cova de Can Marçà. Dit is een van de meest speciale natuur verschijnselen van Ibiza. In deze mooie grot vind je onder andere stalactieten, stalagmieten en versteende watervallen. Waarschijnlijk is de grote meer dan 100.000 jaar geleden gevormd en daarmee is dit ook meteen een van de oudste grotten van Ibiza.

 

Nationale parken Ibiza

Ibiza kent twee nationale parken van bijzonder belang met een grote, prachtige natuurlijke schoonheid. Dit zijn namelijk Ses Salines National Park en het natuurreservaat van Es Vedra, es Vedranell, en de kleine eilanden ten westen van Ibiza. Zo bestaat Ses Salines national park uit een gebied gelegen tussen het zuiden van het eiland Ibiza en het noorden van Formentera, en beslaat een oppervlakte van 1.786 hectare op land en 13.611 hectare voor de kust. Je treft hier veel verschillende natuurlijke kenmerken aan, van zoutmeren en stranden, maanlandschappen met eeuwenoude geestbomen, kliffen en rotskusten.