Home Ibiza interessante plaatsen Ibiza stad

Ibiza stad

Het hart van Ibiza

Ibiza is een sfeervol eiland in Spanje. De Stad Ibiza telt ruim vijftigduizend inwoners, wat bestaat uit diverse wijken die allemaal hun eigen inwoners en publiek hebben. In het centrum van Eivissa (zo wordt de stad tegenwoordig genoemd) vindt je hystorische aspecten. Dit centrum is gelegen op een grote heuvel. Het staat bekend als Dalt Vila en is gelegen in een gebied omring door muren. Dit centrum valt onder de best bewaard gebleven oude nederzettingen aan de Middellandse Zee. Het is namelijk niet voor niets dat dit bijzondere stukje van Ibiza een plek heeft gekregen op de Werelderggoedlijst van UNESCO. Ben je dus geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is dit zeker een bezoekje waard! Veel toeristen zoeken een verblijf rondom de Ibiza Stad. Het is dan ook een uitstapje om deze plek te bezichtigen. Deze sfeervolle stad staat dan ook bij de meeste touristen op het to-do-lijstje. Als dat nog niet het geval is, dan zou dat bij deze zeker moeten! Je kunt dit het beste bezoeken in de zomermaanden. Het moment dat deze stad erg levendig en gezellig is.

ibiza
haven

Drukte in Ibiza stad

Omdat de stad in de zomermaanden erg druk is, kiezen veel bezoekers om in de directe omgeving een verblijf te zoeken om meer rust te krijgen. Als je met meerdere personen gaat is het gemakkelijker en zeker ook voordeliger om een vakantiehuisje te reserveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een villa, huis of appartement. Neem een kijkje op een van deze pagina’s op onze website!

Oog voor detail

Ibiza heeft wonderbaarlijk veel mooie plekjes. Bekijk ook de steegjes die vaak mooi aangekleed zijn. Ze zult versteld staan van de cultuur. De winkels, bars en restaurants in het gebied van de haven zijn wat moderner en zeker ook een grote trekpleister in deze stad. Ook deze zijn zeker een bezoekje waard. Hier vind je ook verschillende jachten waar je een stop zal moeten maken voor een foto moment

Delen van Ibiza-Stad

In principe is Ibiza-Stad op te delen in verschillende wijken. Dit zijn Dalt Vila, Sa Penya en La Marina. Zo is Dalt Vila een oude bovenstad, Sa Penya een oud vissersgedeelte en La Marina een havengebied.

La Marina

Vlakbij de haven van Ibiza vind je naast de vereboten die aan het vaste land aanmeren, de wijk La Marina. Voorheen was dit een arbeiderswijk. Deze is onstaat doordat Dalt Vila over vol raakte waardoor mensen buiten de stadsmuren moesten gaan wonen. Tegenwoordig vind je hier vele winkeltjes in de wijk, maar ook restaurants en uitgaansgelegenheden zijn hier gevestigd. Daarnaast zijn er ook verschillende banken en kantoorpaken in deze wijk. In de avond is La Marina een zeer populair uitgaansgebied. De winkels zijn hier in de zomer zelfs tot 12 uur in de avond geopend! Daarna kun je tot s’ ochtends vroeg terecht in een van de vele bars, cafés en clubs.

Sa Penya

Dit is een oude visserswijk in de stad die tussen Dalt Vila en de haven ligt. Dit is het oudste gedeelte van de stad buiten de stadsmuren van Dalt Vila. In dit gedeelte van de wijk wonen de armste inwoners van Ibiza-Stad. De wijk staat helaas bekend  door sociale problemen. ’s Avonds en ’s nachts is het verstandig om niet buiten de  drukke straten rond de uitgaansgelegenheden te zijn. Sa Penya vormt het middelpunt van het nachtleven van Ibiza-Stad. ’s Avonds loopt de wijk vol met toeristen die komen voor een leuke avond en nacht in één van de vele cafés, bars en clubs.

Sa Penya staat daarnaast bekend om de vele homoclubs in de Carrer de la Verge. Dit is waarschijnlijk de meest opzienbarende straat van Ibiza. De smalle straat is ’s avonds vol met feestgangers. De straatparades met dragqueens, dansers en promotors, die je beslist een keer moet meemaken vind je rond deze straten. Behalve de vele uitgaansgelegenheden telt Sa Penya veel winkels en op de Carrer d’Enmig is een hippiemarkt waar je van alles en nog wat kunt kopen.

Uitgaan in Ibiza-Stad

In Ibiza-Stad vind je vele bekende en populaire clubs waar de beste DJ’s komen. Hier vindt je onder andere El Divino Club en Pacha. Naast de stad langs de weg naar San Antoni vind je nog twee andere grote clubs, namelijk Privilege en Amnesia. Verblijf je in Ibiza-Stad? Dan gaan er verschillende party bussen naar huis. Naast deze grote clubs zijn er ook ontzettend vele kleine clubs te vinden. Deze zijn misschien iets minder spectaculair maar wel een stuk meer betaalbaar.