Home Huren in Ibiza Scooter huren Ibiza

Scooter huren Ibiza

by

Scooter huren in Ibiza? Twijfel je over het huren van een scooter of wil je absoluut niet met het openbaar vervoer? Hier vind je alles wat je moet weten bij het huren van een scooter op Ibiza. Huur een scooter op Ibiza en kom op onbereikbare plekjes. Wat komt er nu allemaal kijken bij het huren van een scooter en wat zijn de prijzen voor het huren van een scooter in Ibiza?

 

Scooter rental Ibiza

Het aanbod scooterverhuurders op Ibiza is erg groot. Er is in ieder geval keuze genoeg als het gaat om het huren van een scooter. Hieronder staat een overzicht met de beste scooter verhuurders in Ibiza.

Scooter huren Playa d’En Bossa

Verhuurbedrijf Turbo heeft op Ibiza, maar ook op Formentera vestigingen met een breed aanbod van voertuigen. Er is keuze tussen auto’s, fietsen, motoren, quads en scooters. Op Ibiza vind je 12 vestigingen van A. Turbo, inclusief een vestiging op het vliegveld van Ibiza waar je meteen voorzien kan zijn van een mooi scootertje bij aankomst! Dus wanneer je direct vanaf het vliegveld een scooter wilt huren kun je dat doen bij Turbo! De prijs is €10,- per dag. Op de meest bekende plaatsen, zoals Playa d’En Bossa, San Antonio en Santa Eulalia kun je hier een scooter huren. Bekijk hun website voor meer informatie!

 

Scooter huren San Antonio

Motosluis al meer dan 60 jaar ervaring heeft op het gebied van scooterverhuur. Motoluis heeft een ophaal en afleverpunt op de luchthaven van Ibiza. Ook heeft Motoluis een 24 uur gratis wegenwachtdienst. Dus mocht er iets met je scooter gebeuren, dan staan Motoluis snel voor je klaar. De prijs is vanaf €12,- per dag. Hier moet nog wel een eigen risico betaald worden van €180,-. Zij zitten gevestigd in San Antonio, Playa d’En bossa en Aeropuerto. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op hun website!

 

Scooter huren Santa Eulalia

Ritmo Cars verhuurt ook verschillende soorten voertuigen, zoals scooters en auto’s. Er zijn van dit verhuurbedrijf negen afhaalpunten op Ibiza. De prijs is vanaf €24,68 euro per dag! Dus wanneer je een scooter wilt huren kun je hier voor een iets hoger tarief o.a. auto’s en scooters huren in Ibiza! Zij hebben verschillende vestigingen, namelijk op Ibiza, Mallorca en Menorca. Zij zitten onder andere gevestigd op de luchthavens. Ideaal dus als je net geland bent! Bekijk hier hun website.

scooter ibiza
Scooter huren in Ibiza

Regels scooter huren Ibiza

Waar moet je rekening mee houden met het huren van een scooter? Welke leeftijd moet je minimaal hebben? Hoelang moet je al in het bezit zijn van je rijbewijs? Dit kan altijd per verhuurder en per land verschillen. Het is, net als in Nederland, verplicht om in Ibiza een helm te dragen. Het wordt dus ook sterk aangeraden ondanks de hitte als je geen flinke boete wilt krijgen maar bovenal je veiligheid! Je zult ten alle tijden je rijbewijs bij je moeten hebben en bij het huren van een scooter ook je geldige legitimatie kunnen aantonen. Als je een scooter wil huren zul je dus je rijbewijs moeten laten zien. Vaak moet je 1 tot 3 jaar zéker in het bezit zijn van je rijbewijs. Bij scooters van 100 cc of 125 cc moet je vaak minimaal drie jaar je rijbewijs hebben.

Door middel van een scooter kun jij je erg gemakkelijk verplaatsen op Ibiza. Tevens is dit de perfecte manier om het eiland snel én op een leuke manier te verkennen. Je hebt de kans om dingen op te zoeken die wat verder uit elkaar liggen zonder dat je telkens de taxi hoeft te betalen. Maak op tijd een stop om even wat te drinken en geniet vooral van het rijden!

Maak ruim van te voren een besluit van de bestemming waar jij graag heen wilt gaan. Als je voor 1 dag een scooter wilt huren kun je het beste een route uitstippelen om optimaal gebruik te maken van de scooter. Let er op dat scooters niet altijd vrij zijn op het moment dat jij dat wilt, reserveer daarom zeker een paar dagen van te voren zodat je niet teleurgesteld bent als je scooter er niet is op de dag dat je deze wilt huren!

Tips scooter huren Ibiza

 • Voordat je je scooter gaat huren;
  • Ziet de scooter er netjes uit? Let goed op het profiel van de banden ook!
  • Krijg je een goede helm mee?
  • Zorg ervoor dat je weet wat je moet doen bij schade en wat de gevolgen hier van zijn.
  • Krijg je een verhuurbewijs mee?
 • Rijdt een rondje om de remmen te testen.
 • Ben je een beginner? Zoek een grote, veilige ruimte om even een rondje te rijden om de scooter te beheersen.
 • Trek een lange broek en (minimaal) t-shirt aan, het is warm maar ook gevaarlijk zonder goede kleding!