Home Vakantie Ibiza Camping Ibiza

Camping Ibiza

by

Ibiza ken je waarschijnlijk als een feest eiland met grote feesten. Maar je kan er ook prima kamperen met kinderen of juist met je partner en zo het avontuur opzoeken! De meeste campings van Ibiza vind je niet bij de grotere steden, maar juist bij de meer kleinere dorpjes aan de kust. Zo kun je een makkelijk onderscheid maken tussen de drukte en de rust. Je kunt zo maximaal genieten van de natuur met het bruisende leven op kort afstand!

 

Camping Ibiza: San Antonio

Je kunt bij deze camping al terecht voor €39,- per nacht. Deze camping staat bekend om zijn gezelligheid en de leuke sfeer (ook onder andere gasten). Je krijgt op deze camping een mooi schalet met een zwembad, gratis WIFI-spot en een gedeelde keuken. Zo kun je bijvoorbeeld ook een maaltijd bereiden met andere kasten. Als je liever samen eet met je eigen gezin/ partner kun je ook op de camping zelf dineren. Ze bieden hier mediterraanse en Italiaanse gerechten aan.

Op een kleine tien minuten loop afstand stopt een bus die je naar Ibiza-stad brengt. Als je meer wil weten over deze camping, neem dan een kijkje op hun website!

 

Camping Ibiza: Cala Nova

Voor €45,- per nacht kun je hier overnachten op deze leuke camping genaamd Cala Nova. Je bent hier slechts 50 meter verwijderd van het strand! Deze camping staat vol met houten bungalows die goed zijn uitgerust. Je ervaart hierdoor het echte kampeergevoel met alle luxe. Je kunt hier terecht bij een supermarkt, snackbar, bar en zelfs een auto- fietsverhuur. Daarnaast heb je hier ook gratis WIFI. Daarnaast kun je ook activiteiten uitoefenen, zoals tafeltennis, paardrijden, wandelen en watersport. Ben je eraan toe om lekker uit eten te gaan, in plaats van zelf koken? Dan kun je terecht in het restaurant op de camping! Bekijk de website voor meer informatie!

tipi
camping

Camping Ibiza: La Playa Ibiza

Je kunt op deze camping terecht vanaf €23,- per nacht. Je overnacht in hippie stijl! Er zijn verschillende soorten accomodaties die de camping aanbiedt. Dit loopt uiteen van tenten, nostalgische campers, nomadetenten, minivans en bungalows. De camping bevindt zich aan zee en heeft een zeer rustgevende uitstraling. Je komt op deze camping helemaal tot rust. De camping zelf geeft ook aan: je kunt je batterij hier helemaal opladen.

Naast leuke accomodaties is deze camping voorzien van WIFI, zeer nette badkamers, een restaurant en een bar met regelmatig live muziek. Daarnaast beschikken zij ook over een winkeltje, yoga plek en direct toegang tot het strand. Kortom: de perfecte mix voor een rustgevende maar ook uitdagende vakantie. Bekijk meer informatie op de website!

 

Camping Ibiza: Escana

Om te overnachten op de camping Escana betaal je €30,- per nacht. Dit is een camping met een hippie stijl. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten op deze camping. Je kunt namelijk je eigen tent of kampeervoertuig neerzetten, of juist een chalet of bungalow huren. Daarnaast worden er twee hele aparte slaap mogelijkheden aangeboden, namelijk overnachten in een cabanita of een tipi. Een cabanita is een klein, houten huisje. Een tipi heb je vast al wel eens van gehoord, dit is namelijk een indianen tent. Deze accomodatie is geschikt voor vijf a zes personen. Erg gezellig dus! Door de variatie in accomodaties heeft deze camping een erg gezellige en sfeervolle uitstraling. Verder vind je op deze camping een zwembad, bar en regelmatig live muziek. Op een korte loop afstand vind je ook twee hippiemarkten. Meer informatie op de website van camping Escana.

Tips voor de camping

Verlichting is altijd een belangrijk aspect in de camping. Met een zaklamp kom je een heel eind maar het is niet altijd de meest sfeervolle en handige oplossing. Wat je kunt doen is bijvoorbeeld kaarsen meenemen. Dit is niet de meest veilige en handige oplossing. We hebben nog een handige tip voor een beetje sfeerverlichting. Pak een zaklamp, zet deze met het lampje tegen een fles of jerrycan die gevuld is met water. Dit zorgt voor een leuk sfeerlicht en is een stuk gezelliger!

De kou in je tent is meestal nog wel een dingetje waar de kampeerders tegenaan lopen. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld een extra slaapzak meenemen, eentje met fleece bijvoorbeeld. Wat je ook kan doen is een waterfles gebruiken als verwarming in je slaapzak. Hiervoor moet je een kwartier voordat je gaat slapen een pannetje met water opzetten, deze laten koken en overgieten in de waterfles. Leg vervolgens de fles onderin je slaapzak en laat het daar liggen. Wanneer je eenmaal gaat liggen in je slaapzak is je voeteneind dus lekker opgewarmd door het water. Geen koude voeten dus!