Home Vakantie Ibiza Vakantiehuis Ibiza

Vakantiehuis Ibiza

by

Wil je het échte Ibiza gevoel beleven? Overweeg dan een vakantiehuis in Ibiza. Ervaar de ultieme rust, ontspanning en privacy. Dit alles, in combinatie met de benodigde luxe. Neem een duik in je eigen privé zwembad en geniet van je strandbedje met omliggende baaitjes.

 

Genieten en ontspannen in een vakantiehuis Ibiza

Ibiza is een eiland dat behoort tot een van de Spaanse eilandengroep van de Balearen. Deze eilandengroep ligt ten oosten van Spanje in de Middellandse Zee. Ibiza en Formentera zijn de meest populaire eilanden van de Balearen. Deze eilanden worden ook wel de pijnboomeilanden genoemd. Zo heeft Ibiza ook een bijnaam, namelijk Isla Blanca. Dit komt doordat er ontzettend veel witte huizen te vinden zijn. Ibiza is een eiland van z’n 41 km lang en 20 km breed. De kustlijn is wel 210 km, waardoor je op wel meer dan 50 stranden heerlijk tot rust kunt komen!

vakantie

Soorten accomodaties vakantiehuizen in Ibiza

Ga je voor een accomodatie aan ziee, een hip appartement of juist iets heel anders? Op Ibiza is alles mogelijk. Het hoogseizoen op dit eiland loopt van eind mei tot begin oktober. Je vindt hier dan veel (Nederlandse) touristen die genieten van hun welverdiende rust. Zo zijn er ook veel last minute vakanties op Ibiza. Kom als hergeboren terug van je verblijf in een vakantiehuis op Ibiza met een eigen zwembad en beleef de vakantie van je leven! De accomodaties lopen uiteen van 2 tot wel 12 personen.

 

Opties vakantiehuizen in Ibiza

De meeste touristen willen graag een eigen zwembad bij hun verblijf. Vaak kun je dit tijdens je zoektocht aanvinken. Bij bijna alle vakantiehuizen is voortaan WIFI, een oven, magnetron en ga zo maar door. Blijf in ieder geval door zoeken tot dat jij het voor jouw perfecte vakantiehuis hebt gevonden. Daarnaast kun je ook de ligging aangeven, wil je graag wandelen en genieten van een rustig strand, vestig je dan niet bij al te grote steden. Ibiza is en blijf een eiland met vele feesten namelijk.

Risico’s vakantiehuis

Investeren in een vakantiehuis? Ideaal lijkt het. Een huis waar je elke zomer terug kunt komen. Toch neemt dit risico’s met je mee. Tegenwoordig willen mensen steeds minder “hebben” maar huren. Vakantiehuizen staan dus veel langer te koop en blijven ook veel langer te koop staan. Wanneer je dus van je vakantiehuisje af wilt gaat dit een tijdje duren waarschijnlijk voordat je het helemaal kwijt bent.

Wanneer een vakantiehuis hebt is het handig om deze regelmatig te verbouwen. Er worden gemiddeld 1500 vakantiewoningen verbouwd elk jaar. De verouderde vakantiewoningen is geen vraag meer naar. Deze blijven dus lang te koop staan of te huur. Dit is simpelweg omdat niemand meer de “oude meuk” wilt maar het nieuwere huis.

Je vakantiehuis moet ook maar net in een mooi park staan. De helft van de vakantiehuizen staat in een vakantiepark. Het is dus belangrijk dat de accommodatie mooi onderhouden is en er voldoende hygiëne is bij het vakantiepark. Het is dus ook goed om een vakantiehuis te hebben met een speeltuin en andere faciliteiten.

Wanneer je huis ver van de zee af staat wordt het lastig om van het huis af te komen. In Ibiza is het belangrijk voor de mensen dat het vakantiehuis dichtbij de zee is zodat je op loopafstand in het water ligt. Als je dus een half uur moet reizen naar de zee is het al een stuk lastiger om je vakantiehuis te verkopen wanneer je er uit wilt. Let daarom goed op deze zaken.

Privacy vakantiehuis

Anno 2018 is het woord privacy misschien wel een van de meest gebruikte woorden. Het is dus belangrijk om bij je vakantiehuis een goede privacy te hebben. Is het mogelijk om je terug te trekken in je vakantiehuis in Ibiza? Vooral wanneer je een groot vakantiehuis hebt is het goed om te weten dat er privacy is. De grotere vakantiehuizen trekken namelijk veel vakantiegangers die even naar binnen kijken. Wanneer je met je vriendengroep naar Ibiza wilt (10 personen) is het handig dat iedereen zijn privacy heeft zodat het gezellig blijft.

Verwachtingen vakantiehuis Ibiza

Een vakantiehuis in Ibiza ziet er op de plaatjes uiteraard altijd heel goed en mooi uit. Toch is het goed om je verwachtingsmanagement in orde te hebben. Wanneer je met kinderen gaat of met je vrienden. Het zwembad ziet er op de plaatjes misschien schitterend uit maar kan in het echt toch een beetje vies zijn. Het strand kan op uur loopafstand zijn. Dit zijn allerlei factoren waar je rekening mee moet houden. Kijk daarom ook verder dan je neus lang is. Als je weet wat je kan verwachten voorkom je tegenslagen.