Home Vliegtickets Ibiza

Vliegtickets Ibiza

Vliegtickets naar Ibiza

Op zoek naar vliegtickets naar Ibiza? Vanwege de populariteit van het eiland vliegen er dagelijks veel luchtvaartmaatschappijen naar Ibiza. Vliegtickets kopen naar Ibiza kan dan ook via veel verschillende aanbieders. In de prijs, maar ook in de vliegtijden (aankomst en vertrek Ibiza) zit nogal wat verschil. Het loont dus om goed te kijken naar de verschillende aanbieders van vliegtickets naar Ibiza. Hiermee kun je veel verschil in prijs behalen en langer genieten van jouw verblijf op Ibiza. Om je te helpen hebben wij de belangrijkste aanbieders van vliegtickets naar Ibiza op deze pagina op een rijtje gezet.

Luchtvaartmaatschappijen naar Ibiza

Wanneer je vanuit Nederland wilt reizen naar Ibiza kan dit via meerdere luchtvaartmaatschappijen. Vanuit Nederland zijn er een aantal vliegmaatschappijen die direct vliegen naar Ibiza. Dit zijn de volgende luchtvaartmaatschappijen:

  • Vueling Airlines
  • KLM
  • RyanAir
  • Transavia
  • Corendon
  • EasyJet

Vanuit Nederland kun je vliegen vanaf Amsterdam (Schiphol), Rotterdam en Eindhoven. Verder kun je vliegen vanuit Dusseldorf en Brussel (Zaventem).

vliegtuig

Vliegtickets Ibiza

De prijzen variëren een hoop en zijn seizoensgebonden. In de zomer betaal je een stuk meer dan in de winter! Vergelijk daarom heel goed met welke reisorganisatie jij gaat vliegen naar Ibiza. Dit kun je doen via Cheaptickets, hierbij kun je invoeren wanneer je wilt vertrekken en terugkomen. Je kunt ook selecteren vanaf welke luchthaven je wilt vertrekken. Dit zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt bij de prijzen van de vluchten. Het is namelijk toch best wel prettig als je 2,5 uur in het vliegtuig zit, dat je vlucht ook zeer aangenaam is. Je bent er in principe zo natuurlijk.

Ga je met de auto naar Schiphol? Dan kan dit soms nog wel eens duur worden om hier te parkeren. Maar dat kan natuurlijk goedkoper! Zo kun je via 247parking shuttle parkeren, valet parkeren en combi parkeren. Als je hier eenmaal bent ben je binnen enkele uren in Ibiza! Je land dan op het erg moderne vliegveld van Ibiza-Stad. Dit noemen ze ook wel Eivissa Aeropuerto de Ibiza.

Er zijn een aantal luchtvaartorganisaties die goed aangeschreven staan. Veel luchtvaartmaatschappijen gaan vanaf april/mei naar Ibiza Kijk hierbij naar RyanAir, Transavia en Vueling. Neem ook eens een kijkje op de handige app genaamd ‘Skyscanner’. Deze app is zeer makkelijk in gebruik en is beschikbaar voor bijna alle gebruikers!

 

RyanAir: Een luchtvaartmaatschappij die bekend staat om de goedkopere reizen. Je kunt naar Ibiza vliegen met RyanAir vanaf Schiphol, Eindhoven, Brussel en Dusseldorf. Je vliegt al retour naar Ibiza met Ryanair voor €70,-.

Vueling: Vueling is een organisatie dat alleen vliegt vanaf Schiphol. Vueling is een van de weinige organisaties die het hele jaar door vliegt naar Ibiza. Echter gaan ze tot mei niet direct naar Ibiza maar via tussenstoppen. Dit maakt de vlucht wel duurder, voor ongeveer €120,- heb je een retourtje naar Ibiza.

Transavia: Je kunt met Transavia vliegen vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Transavia is een van de bekendste en grootste vliegorganisatie van Nederland. Bij Transavia heb je voor €90,- een retourtje naar Ibiza. Echter reist Transavia vanaf April tot en met Oktober naar Ibiza en zijn deze vluchten niét het hele jaar te boeken.

KLM: De KLM heeft een erg goede service voor een vlucht naar Ibiza. Toch zijn de prijzen erg duur. In Juni betaal je €340 euro voor een retourtje naar Ibiza. Hier heb je tussenstops in o.a. Madrid. Voor een relatief korte rit is dit relatief duur.

Wil je dus zo goedkoop mogelijk naar Ibiza gaan, boek dan via RyanAir. Voor de exacte prijzen per data bekijk dan even een van de vergelijkingssites.

plane

Prijsverschil

Waarom is er toch altijd een groot prijsverschil bij het vergelijken van de vliegtickets? BeleefIbiza heeft het antwoord hierop. Dit heeft niet te maken met de cookies of met Business Class of Economy Class. Het heeft te maken met de boekingsklassen. Boekingsklassen zijn bepaalde stoelen die de maatschappij (RyanAir, etc.) willen verkopen voor een bepaalde prijs. Het doel is natuurlijk om een vliegtuig zo vol mogelijk te krijgen. Om deze reden wordt er gekozen om de prijzen te laten verschillen. Wanneer de maatschappij de prijzen hetzelfde laat zullen bepaalde mensen nooit een vlucht boeken omdat ze de prijs te hoog vinden.

Hoe gaat dat dan in zijn werking? Elke boekingsklasse heeft een eigen prijs. Wanneer een vlucht nog ver weg is dan zal de prijs voor een lager tarief aangeboden worden. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper de vluchten. Toch kan het zijn dat naar mate de vlucht dichterbij komt de prijzen alsnog dalen. Dit komt omdat het vliegtuig dan nog niet helemaal vol zit.

Tip: Boek jouw vliegtickets naar Ibiza op tijd voor de hoogste korting.