Home Weer Ibiza

Weer Ibiza

by

Het weer in Ibiza

We doen het allemaal, even checken wat voor weer het is op de vakantiebestemming waar je naartoe gaat. Het is ook heel handig om te weten wanneer nou bijvoorbeeld de beste periode is om naar Ibiza te komen.

Klimaat Ibiza

Omdat Ibiza aan de Middellandse Zee ligt, heeft dit eiland een mediterraan klimaat. Dit wilt zeggen dat het eiland warme zomers heeft en milde winters. Het is dus eigenlijk geen probleem om het hele jaar door een vakantie te boeken op Ibiza. Het eiland staat bekend om de zon en om de zomermaanden. Van half juni tot half september zijn de zomermaanden echt aangebroken. Je kan dus heel lang genieten van een echte lange zomer op Ibiza. Voor een uitgebreide klimaatuitleg over Ibiza bekijk dan klimaat Ibiza.

In Ibiza is een bepaalde plantengroei. Door het Mediterraanse klimaat kent Ibiza een speciale plantengroei. Mede door de variatie van regen en zonneschijn zijn er bepaalde bomen en planten. Palmbomen, Olijfbomen en de kurkeik zijn veel voorkomende bomen. 40% van Ibiza bestaat uit beschermd natuurgebied. In Ibiza zijn veel verschillende voorkomende landschappen en hierdoor hebben deze ook hun eigen veganisme. Wil je alles weten over de plantengroei in Ibiza bekijk dan klimaat Ibiza .

De dieren in Ibiza zijn ook een anders dan dat wij gewend zijn in Nederland. Niet zo divers als de plantengroei in Ibiza maar toch zijn er ook een aantal bijzondere soorten dieren in Ibiza. Zo heb je een aantal valken, popoer, woudzangers en nog meer verschillende diersoorten zoals de aalscholvers, zanglijsters, meerkoeten en nachtegalen. Ook komen er flamingo’s naar Ibiza in de wintertijd. Er zijn ongeveer 30 hagedissen te vinden in Ibiza. Bekijk de pagina klimaat Ibiza voor meer informatie over de dieren in Ibiza.

De regenval in Ibiza is variërend. De zomers zijn namelijk erg warm en droog en in de winter is het in Ibiza natter en kouder. Hiernaast een schema met de maximale temperatuur en de minimale temperatuur per maand in Ibiza. 

 

 

 

 

Natuurgebieden in Ibiza zijn een groot deel van Ibiza. 40% van Ibiza is namelijk beschermd natuurgebied. Er zijn verschillende natuurgebieden zoals Aquarium Cap Blanc, Es veda en Es Vedranel zijn voorbeelden van beschermde natuurgebieden in Ibiza.

De temperatuur in Ibiza

In Ibiza heb je natte winters en droge, warme zomers. De warmste maand is Augustus en de koudste maand is Januari. Het hoogseizoen begint in Juni en in september eindigt het hoogseizoen in Ibiza. Mei is de maand waarbij het goedkoop is om je  vliegtickets te bestellen.  Hier nog een aantal tips voor het reizen naar Ibiza qua temperatuur:

  • De warmste maanden en de beste reistijd voor een vakantie naar Ibiza zijn Juli en Augustus.
  • De maanden met de grooste droogte en de meeste zonuren zijn juni, juli en augustus. Wanneer je dus op het strand wilt liggen zijn dit de beste maanden.
  • Overdag zijn de temperaturen het hoogste in Juli en Augustus.
  • De laagste temperatuur in Ibiza is Januari.
  • De regenmaanden in Ibiza zijn oktober en november.
  • Juli is de droogste maand in Ibiza.

Ibiza in December is heerlijk wanneer je uit het koude Nederland komt. Met ongeveer 20 graden en volop zon was het in 2017 een heerlijke winter in Ibiza. In de winter is het ook extra rustig in Ibiza, maar misschien nog wel magischer dan wanneer je in de zomer naar Ibiza gaat. In de winter is het namelijk erg rustig in Ibiza. De stranden liggen er leeg bij, de straatjes zijn leeg. Weinig toerisme dus in de winter, dit maakt het heerlijk rustig. In de winter zie je dus pas de echte schoonheid van Ibiza. Neem dan dus ook zeker je wandelschoenen mee om een flinke ronde te lopen. Er is op deze tijd van het jaar minder ongedierte en hierdoor kun je ongestoord van je vakantie genieten. Er zijn vele verschillende routes beschikbaar, twijfel dan ook niet om langs een informatie punt te lopen om een wandel kaart te halen. Deze zijn vaak gratis en zo loop je vaak langs de meeste prachtige monumenten en omgevingen. Dit geldt natuurlijk ook voor de populaire fiets routes. Er zijn onzettend veel locaties waar jij een fiets kunt huren, zo ben je gemakkelijk en binnen no time op je gewenste locatie. Veel lokale inwoners maken ook gebruik van de fiets, maar velen huren ook een scooter. Dit is wegens het weer ten alle tijden een aanrader daar. Het is er eigenlijk nooit erg koud! Geniet van je vakantie, ook in de winter!

Gerelateerde artikelen: