Home Weer Ibiza

Weer Ibiza

Het weer in Ibiza

We doen het allemaal, even checken wat voor weer het is op de vakantiebestemming waar je naartoe gaat. Het is ook heel handig om te weten wanneer het bijvoorbeeld de beste periode is om naar Ibiza te komen. Wij informeren jou graag over het weer in Ibiza.

Gebruik deze snelkoppelingen om verder te komen.

Weer Ibiza 14 dagen
Klimaat Ibiza

Temperatuur Ibiza

Het weer in Ibiza staat bekend om de heerlijke zomers en relatief weinig koude winters. In de maanden juni tot en met september begint de dag met een prachtige zonsopgang die vaak tot wel 9 á 11 uur per dag schijnt. Zo kunnen de temperaturen oplopen tot wel boven de 30°C. In de zomer zijn de temperaturen in Ibiza in de maanden juli en augustus vaak ook overheerlijk, namelijk gemiddeld zo’n 20°C in de avond! Heerlijk dus om na het diner nog buiten te genieten van een drankje op het terras.

Door de prettige watertemperaturen en een fris briesje van de zee, kun je deze dagen aangenaam doorbrengen op Ibiza. Het eiland heeft een grote diversiteit aan planten die goed tegen de droogte kunnen. Denk hierbij aan de sinaasappelbomen en amandelbomen. In Ibiza is het het hele jaar door prachtig, voornamelijk in tijdens de herfst. De zon schijnt dan ongeveer 7 uur per dag, al kan het wel afkoelen in de avond.

zomer ibiza
herfst ibiza

Neerslag Ibiza

De hoeveelheid neerslag in Ibiza is zeer weinig, in vergelijking tot de neerslag in Nederland. In de zomer valt er nooit een druppel regen, maar richting het einde van het jaar – vanaf september tot april – ligt de kans op regen wel degelijk een stuk hoger. Dit kan oplopen tot 30 tot 70 mm per maand. Zo is de maand oktober de meest vochtige maand waarbij een gemiddelde neerslag wordt gemeten van 60 tot 100 mm per maand. In het najaar kunnen stevige onweerbuien voorkomen, maar na regen komt (vooral in Ibiza) snel weer zonneschijn!

Winter Ibiza

Over het algemeen zijn de winters niet koud op Ibiza. In de periode van december tot februari is de gemiddelde temperatuur ongeveer 11°C. Het is overdag nog steeds erg aangenaam in de winter! In de avonden kan het wat koeler zijn met temperaturen rond de 8°C tot 9°C. Het komt nauwelijks voor, maar ongeveer tien jaar geleden vielen er zelfs sneeuwvlokken op de witte stranden. De temperatuur lag onder nul! Over het algemeen is sneeuw onbekend voor de lokale inwoners op het eiland Ibiza.

Weer Ibiza per maand

Weer in Ibiza

Over het algemeen is het in de zomermaanden altijd prima weer op het eiland Ibiza. Er valt dan ook nauwelijks regen. Het is er erg prettig om in de zomermaanden te zonnen. Bekijk dan ook het klikmaat in Ibiza om te bepalen wanneer jij het liefst naar Ibiza gaat! Ook de winter is een mooie periode om naar Ibiza te gaan. De temperatuur op Ibiza is dan ook nog lekker in vergelijking met Nederland. Je kunt waarschijnlijk niet meer in je shirtje lopen, omdat het in de winter ongeveer 11 graden is. Het is in Ibiza rustig in de winter en de natuur is er prachtig. Je kunt hier dan ook heerlijk wandelen!

Weer Ibiza januari

Van plan om in januari naar Ibiza te gaan? Het is erg rustig in Ibiza, waardoor je maximaal kunt genieten van de prachtige natuur. Rond deze tijd van het jaar is het er maximaal 15 graden en minimaal 8 graden. Je hebt hier zo’n 5 zonuren per dag, waarbij de gemiddelde zeetemperatuur circa 15 graden is. Verder valt gemiddeld 30 tot 60 mm regen aan neerslag in de maand januari op Ibiza.

 

Weer Ibiza februari

De maand februari heeft voor het grootste deel overeenkomsten wat betreft het weer in Ibiza. De temperatuur is in de maand februari op Ibiza maximaal 15 graden. De minimum temperatuur voor deze tijd van het jaar bedraagd 8 graden, waarbij gemiddeld 5 zon uren per dag zijn. In februari valt, net als in de maand januari, 30 tot 60 mm neerslag. Dit is verdeeld over 5 dagen neerslag per maand. De zeetemperatuur is ongeveer 14 graden.

 

Weer Ibiza maart

In maart stijgt de maximum temperatuur met 2 graden naar 17 graden. Zo  blijft de minimum temperatuur nog 8 graden. Het aantal zonuren per dag loopt op naar 7 zon uren per dag. Ook in de maand maart is de gemiddelde neerslag in Ibiza 30 tot 60 mm. De temperatuur van de zee is circa 15 graden.

 

Weer Ibiza april

In april wordt het wat de temperatuur betreft aangenamer. Zo is de maximum temperatuur 18 graden en de minimum temperatuur is 10 graden. Het aantal zon uren per dag loopt op tot 8 zon uren. Daarentegen valt er in de maand april nog 30 tot 60 mm aan neerslag in Ibiza. De zee temperatuur is 16 graden.

 

Weer Ibiza mei

In de maand mei wordt het al wat touristischer in vergelijking tot de voorgaande maanden van het jaar. De maximum temperatuur loopt al op tot 22 graden, waarbij de minimum temperatuur 13 graden is. Het aantal zon uren per dag is in de maand mei 9 zon uren! Het wordt steeds aangenamer om te zonnen in Ibiza. Ook valt er in deze maand gespreid over 5 dagen maar maximaal 30 mm aan regen. De zee temperatuur bedraagt 18 graden.

 

Weer Ibiza juni

Het wordt druk in de maand juni, er komende steeds meer mensen genieten van het prachtige eiland in de warme zomermaanden. De maximum temperatuur loopt op tot 26 graden. Ook de minimale temperatuur op het eiland is aangenamer, namelijk 17 graden. Zo zijn er ongeveer 10 zon uren per dag inmiddels! Het aantal dagen waarop het zou kunnen regenen zijn nog maar 3 dagen, waarbij maximaal 30 mm neerslag valt. Het wordt steeds prettiger om in de zee te zwemmen, namelijk met een temperatuur van 21 graden.

 

Weer Ibiza juli

De maand juli is, samen met augustus, een van de populairste maanden om naar Ibiza te gaan. Het is in deze periode erg druk met touristen die willen genieten van de feesten, hippie markten of willen relaxen op een van de heerlijkste stranden met beach clubs. De temperaturen kunnen oplopen tot wel boven de 30 graden, met een minimum temperatuur van 20 graden. In deze maand zijn maarliefst 11 zon uren! De kans op regen is hier echt minimaal, waarbij de zee een heerlijke temperatuur heeft van 24 graden.

 

Weer Ibiza augustus

In augustus lopen de temperaturen ook op tot boven de 30 graden. De minimum temperatuur is 22 graden. Het ideale weer om lekker te kunnen zonnen! Zit is heerlijk, met maarliefst 10 zon uren per dag. De kans op regen is ook in deze maand erg minimaal. De temperatuur van de zee is gemiddeld 26 graden. Zie je jezelf al liggen op een luchtbedje op de zee met een heerlijk verkoelende wind?

 

Weer Ibiza september

In de maand september merk je dat het rustiger wordt op het eiland en dat de temperatuur daalt. Maar ook in deze periode is het nog perfect om Ibiza te bezoeken als je graag wilt zonnen. Zo zijn er in deze maand nog 8 zon uren met een maximum temperatuur van 27 graden. De minimum temperatuur bedraagd 19 graden. De zee temperatuur is nog heerlijk, namelijk 24 graden. Het aantal dagen waarop je neerslag kunt verwachten, neemt toe met 2 dagen naar 3 dagen per maand. Er valt in september 30 tot 60 mm neerslag in Ibiza.

 

Weer Ibiza oktober

In oktober wordt het wat koeler. Het najaar komt weer in zicht. Al is de maximum temperatuur nog steeds boven de 20 graden, namelijk 23 graden! De minimum temperatuur is gemiddeld 15 graden. De zonuren per dag nemen af met 7 zon uren. Ook neemt het aantal dagen neerslag toe, naar 5 dagen per maand. Er valt in deze maand gemiddeld het meeste neerslag, namelijk 60 tot 100 mm. De zee temperatuur is nog steeds redelijk aangenaam, namelijk 22 graden.

 

Weer Ibiza november

Het jaar zit er weer bijna op. Dat is ook te merken aan de temperatuur. De maximum temperatuur bedraagd 18 graden en de minimum temperatuur bedraagd 11 graden. Zo schijnt de zon nog gemiddeld 6 uur per dag. De neerslag is hierbij afgenomen in verlijking tot de maand oktober, namelijk 30 tot 60 mm. Deze maanden zijn ideaal voor de actievelingen die bijvoorbeeld de activiteit surfen willen beoefenen. De zee temperatuur is 19 graden, wat met een wetsuit prima te doen is!

 

Weer Ibiza december

Koud kun je het niet noemen, maar de temperatuur is sterk gedaald in vergelijking tot de zomer maanden. De maximum temperatuur is 16 graden, waarbij het minimaal 9 graden kan worden. De zon verdwijnt langzamerhand en laat zich nog ongeveer 5 uur per dag zien. Zo regent het gemiddeld 6 dagen per maand met 30 tot 60 mm neerslag. De zee temperatuur bedraagd 16 graden.