Home Weer Ibiza Klimaat in Ibiza

Klimaat in Ibiza

by

Mediterraan klimaat Ibiza:

Ibiza kent een Mediterraan Klimaat, dit houdt in dat de zomers erg warm zijn en heel droog en de winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, milder en natter zijn. Dit wordt ook wel subtropisch genoemd. Landen die rond de Middellandse Zee liggen kennen meestal een Mediterraan (subtropisch) klimaat. Dit klimaat vindt niet alleen plaats bij landen rond de Middellandse Zee maar óók in het zuidelijke deel van Californië en in Chili.

Regenval Ibiza

De zomers in Ibiza zijn erg warm en droog, in de winter is het natter en kouder. Het is dus handig om te weten wat de temperaturen zijn, de minimumtemperatuur en de gemiddelde uren zon. Verder ook niet onbelangrijk zijn de dagen neerslag per maand en het gemiddelde aantal mm neerslag per maand en de zee temperatuur. De klimaatcijfers zullen in het onderstaande schema komen. Erg handig.

zee
beach

Klimaat Ibiza per maand

Wanneer kun je het beste naar Ibiza gaan?

De meeste touristen gaan naar Ibiza omdat het erg bekend is, maar ook vanwege de vele zonuren! D.m.v. onderstaand schema heb je een indicatie wanneer er de meeste zonuren zijn in Ibiza.

 

Zonuren p.m. Neerslag p.m.
Klimaat Ibiza januari 7 uur 42 mm
Klimaat Ibiza februari 8 uur 37 mm
Klimaat Ibiza maart 9 uur 33 mm
Klimaat Ibiza april 10 uur 36 mm
Klimaat Ibiza mei 12 uur 26 mm
Klimaat Ibiza juni 13 uur 12 mm
Klimaat Ibiza juli 13 uur 8 mm
Klimaat Ibiza augustus 13 uur 8 mm
Klimaat Ibiza september 10 uur 30 mm
Klimaat Ibiza oktober 8 uur 54 mm
Klimaat Ibiza november 8 uur 39 mm
Klimaat Ibiza december 7 uur 36 mm