Home Weer Ibiza Weer Ibiza 14 dagen

Weer Ibiza 14 dagen

Weer Ibiza komende 14 dagen

Het weer van Ibiza voor de komende 14 dagen. Bekijk hieronder de voorspellingen voor het weer van Ibiza voor de komende 14 dagen.

  • Weersverwachting Ibiza

    IBIZA-STAD WEATHER

Hierboven volgt de weersvoorspelling voor de komende 7 dagen.

Populaire bestemming Ibiza

Zo is Ibiza een van de populairste vakantie bestemmingen van Spanje. Naast de reguliere zonzoekers die genieten van het prettige weer op Ibiza, heeft Ibiza ook een aantal soorten eigen publiek. Zo staat Ibiza nog steeds bekend om de erg ontspannen sfeer, alhoewel dit door de opkomt van andere bedrijven die veel reclame maken in de afgelopen decennia toch wel anders is dan toen de sfeer op Ibiza nog echt ongedwongen was. Ibiza heeft nog steeds een grote publiek aan mensen die spiritueel ingesteld zijn, ook op zonzoekers en op kunstenaars. Aan het einde van de vorige eeuw heeft Ibiza vooral ook de reputatie gekregen van hét feesteiland. De clubs en feesten op Ibiza hebben een enorme invloed gehad op wereldberoemde DJ’s en op mensen die vooral uit willen gaan op vakantie. Voor de mensen die willen gaan stappen op Ibiza moeten wel rekening houden met ontzettend dure entreeprijzen en de prijzen voor drankjes. Wie een vakantie op Ibiza wil vieren die zal goed vooraf moeten bekijken hoe het met de prijzen zit. Sommige strandbars zijn bijvoorbeeld heel erg betaalbaar terwijl anderen juist duur zijn.


Het eiland Ibiza heeft een mediterraan klimaat dat zich laat kenmerken door zijn zachte winters en warme zomers. De regenval is erg beperkt, dit komt doordat het er altijd warm is, zo in de winter zelfs wel tot 20 graden! In de zomermaanden tot een bijna nulpunt daalt zorgt ervoor dat het relatief droog is op het eiland. Een pittige onweersbui kan in de zomer wel voorkomen. Verder laten de zomermaanden zich weten door de vele zon uren. Het is niet voor niets dat Ibiza één van de meest populaire zomerzon bestemmingen is van de Middellandse Zee.

Het weer Cala Llonga

Cala Llonga is een van de mooiste bestemmingen van Ibiza. Het grote en vooral brede zandstrand in deze baai behoort tot de mooiste van het eiland en de nabijheid van het dorp Sant Eulalia zorgt ervoor dat alle nodige voorzieningen binnen enkele kilometers afstand te vinden zijn. Aan Cala Llonga kun je aantal accommodaties vinden, waaronder het populaire ‘alleen volwassenen’ hotel Fiesta Cala Llonga.

Zo is Cala Llonga in de zomermaanden een zonovergoten bestemming. Experts zijn het zelfs een keer gaan berekenen en de kans op een dag met regen slechts ongeveer 5% tijdens de maanden juli en augustus. De meeste vakantiegangers die hun vakantie in Cala Llonga tijdens deze drukke maanden vieren zullen vrijwel alleen maar te maken krijgen met zonnig en warm weer. Gemiddeld loopt het kwik in de warmste maanden op naar ongeveer dertig graden. Dit is toch erg warm, en daarom zijn er op de feesten ook vaak veel stands met water dranken. Hogere temperaturen zijn mogelijk, maar de veertig graden grens wordt bijna nooit bereikt. Dit komt zelden voor. In de zon en uit de wind kan het echter wel zo warm worden. De gevoelstemperatuur is dan ook een stuk hoger! Zo zijn er ook veel klimaat cijfers beschikbaar, maar deze bieden helaas geen beeld in het klimaat en de mogelijke weer omstandigheden in een bepaalde periode.

Zon - weer Ibiza