Home Weer Ibiza Weer Ibiza 14 dagen

Weer Ibiza 14 dagen

by

Temperatuur Ibiza

Ibiza is nou eenmaal een duur eiland. Het is dus begrijpelijk dat je er net buiten het seizoen even tussenuit wilt. Dat kan makkelijk in Ibiza. In de winter ligt de gemiddelde tempratuur rond de 15 graden en valt er weinig regen. Waar je wel rekening mee kan houden is de maand oktober. Deze maand staat bekend om de vele regen die er valt. Dus als je gaat, ga dan niet in Oktober.

Vanaf juni begint echt het hoogseizoen. Mei is een hele bekende maand om goedkoop te kunnen vliegen en verblijven in Ibiza. Dat komt omdat de vakantie nog niet is begonnen en omdat het dan nog geen heel zomers weer is.

Hieronder is een tabel waarbij je precies kunt zien wat de gemiddelde temperatuur per maand is in Ibiza.

Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
15°C 15°C 17°C 18°C 22°C 26°C 29°C 29°C 27°C 23°C 19°C 16°C

Kortom, vanaf juni tot september is het erg goed weer in het hoogseizoen. Vanaf oktober wordt het kouder in Ibiza. De maanden oktober tot juni is het een stuk kouder in Ibiza.

Weer Ibiza 14 dagen

  • Weersverwachting Ibiza

    IBIZA-STAD WEATHER

Hierboven volgt de weersvoorspelling voor de komende 7 dagen.

Weerbericht lange termijn:
De komende dagen wordt het geleidelijk zonniger en neemt de kans op neerslag af in Ibiza. Het wordt overdag ongeveer 23 graden en in de nacht rond de 20 graden. In het weekend neemt de kans op neerslag af.

 

Populaire bestemming Ibiza

Zo is Ibiza een van de populairste vakantie bestemmingen van Spanje. Naast de reguliere zonzoekers heeft Ibiza ook een aantal soorten eigen publiek. Zo staat Ibiza nog steeds bekend om de erg ontspannen sfeer, alhoewel dit door de opkomt van andere bedrijven die veel reclame maken in de afgelopen decennia toch wel anders is dan toen de sfeer op Ibiza nog echt ongedwongen was. Ibiza heeft nog steeds een grote publiek aan mensen die spiritueel ingesteld zijn, ook op zonzoekers en op kunstenaars. Aan het einde van de vorige eeuw heeft Ibiza vooral ook de reputatie gekregen van hét feesteiland. De clubs en feesten op Ibiza hebben een enorme invloed gehad op wereldberoemde DJ’s en op mensen die vooral uit willen gaan op vakantie. Voor de mensen die willen gaan stappen op Ibiza moeten wel rekening houden met ontzettend dure entreeprijzen en de prijzen voor drankjes. Wie een vakantie op Ibiza wil vieren die zal goed vooraf moeten bekijken hoe het met de prijzen zit. Sommige strandbars zijn bijvoorbeeld heel erg betaalbaar terwijl anderen juist duur zijn.


Het eiland Ibiza heeft een mediterraan klimaat dat zich laat kenmerken door zijn zachte winters en warme zomers. De regenval is erg beperkt, dit komt doordat het er altijd warm is, zo in de winter zelfs wel tot 20 graden! In de zomermaanden tot een bijna nulpunt daalt zorgt ervoor dat het relatief droog is op het eiland. Een pittige onweersbui kan in de zomer wel voorkomen. Verder laten de zomermaanden zich weten door de vele zon uren. Het is niet voor niets dat Ibiza één van de meest populaire zomerzon bestemmingen is van de Middellandse Zee.

 

Het weer in Cala Llonga

Cala Llonga is een van de mooiste bestemmingen van Ibiza. Het grote en vooral brede zandstrand in deze baai behoort tot de mooiste van het eiland en de nabijheid van het dorp Sant Eulalia zorgt ervoor dat alle nodige voorzieningen binnen enkele kilometers afstand te vinden zijn. Aan Cala Llonga kun je aantal accommodaties vinden, waaronder het populaire ‘alleen volwassenen’ hotel Fiesta Cala Llonga.

Zo is Cala Llonga in de zomermaanden een zonovergoten bestemming. Experts zijn het zelfs een keer gaan berekenen en de kans op een dag met regen slechts ongeveer 5% tijdens de maanden juli en augustus. De meeste vakantiegangers die hun vakantie in Cala Llonga tijdens deze drukke maanden vieren zullen vrijwel alleen maar te maken krijgen met zonnig en warm weer. Gemiddeld loopt het kwik in de warmste maanden op naar ongeveer dertig graden. Dit is toch erg warm, en daarom zijn er op de feesten ook vaak veel stands met water dranken. Hogere temperaturen zijn mogelijk, maar de veertig graden grens wordt bijna nooit bereikt. Dit komt zelden voor. In de zon en uit de wind kan het echter wel zo warm worden. De gevoelstemperatuur is dan ook een stuk hoger! Zo zijn er ook veel klimaat cijfers beschikbaar, maar deze bieden helaas geen beeld in het klimaat en de mogelijke weer omstandigheden in een bepaalde periode.

 

Gerelateerde Artikelen: